Op werkdagen besteld voor 15:00 uur dezelfde dag verstuurd • 14 dagen recht op retour en 2 jaar garantie
Zakelijk bestellen Taal

Tips voor thuis zijn met de kids

In het huidige corona-tijdperk is er veel veranderd. Veel ouders zijn al enkele weken thuis met de kinderen. Speciaal voor deze ouders hebben we een aantal tips opgesteld met leuke activiteiten om de kinderen mee te vermaken. 

1. Dagplanning en ritme

Kinderen zijn gewend aan ritmes. Op school wordt er ook waarde gehecht aan een dagritme, dus waarom thuis niet. Het kan handig zijn om een dagplanning te maken. Bijvoorbeeld ’s ochtends rekenen en taal en in de middag knutselen. Oudere kinderen kunnen zelf een planning maken, bijvoorbeeld in Word.

2. Puzzelen

Puzzelen lijkt populairder dan ooit. Nu iedereen op zoek is naar een leuk tijdverdrijf, vliegen de legpuzzels de deur uit.  Bij webshops is een grote toename te zien in het aantal bestellingen. Vooral de legpuzzels tussen de 2000 en 3000 stukjes zijn niet aan te slepen. Verwen jezelf en uw zoon of dochter met een grote legpuzzel. Bovendien is puzzelen goed voor het geheugen, waarbij beide hersenhelften actief zijn: enerzijds voor het analyseren van de verschillende puzzelstukjes en anderzijds voor het creatieve vermogen om het gehele plaatje te zien.

3. Doe-boekjes voor de kleintjes

Voor jonge kinderen die nog niet naar school gaan  zijn ‘doe-boekjes’ een leuke activiteit. Dit zijn boekjes waarin kinderen op een speelse manier leren schrijven ter voorbereiding op groep 1.  Bijvoorbeeld lijnen met elkaar verbinden, vormen overtrekken en tekeningen inkleuren. 

4. Nieuwe taal leren

Met het leren van een nieuwe taal kunt u maar niet vroeg genoeg beginnen. Uit een Zweeds onderzoek blijkt dat het intensief leren van een nieuwe taal leidt tot toename van de grootte van bepaalde hersengebieden. Daarnaast is een nieuwe taal leren heel leuk! Steeds meer basisscholen laten kinderen in groep 1 al kennis maken met een vreemde taal. Tegenwoordig zijn er verschillende apps waarmee je zelf  een taal kunt kiezen en je eigen tempo bepaalt. Engels, Spaans, Frans, Italiaans, noem maar op.  Leuk voor zowel jong als oud.

5 . Buitenspelen

Nu kinderen niet maar naar school gaan en daar niet buitenspelen, is het goed om ze in de buurt buiten te laten spelen. Buitenspelen heeft een positief effect op de concentratie en is goed voor de lichaamsbeweging, weerstand en aanmaak van vitamine D. Uit de gegevens van het RIVM blijkt dat kinderen weinig klachten krijgen van het coronavirus en weinig bijdragen aan de verspreiding ervan. Buitenspelen voor kinderen is dus gewoon mogelijk mits zij geen klachten hebben zoals koorts, verkoudheid of hoest. “Maar liever niet in een grote groep, maar met een paar andere kinderen,” aldus het RIVM. Een mooi moment om de Spotter aan uw kind mee te geven en ze wat meer vrijheid te geven.

6. Samen sporten

Het is ook heel leuk om samen met uw kind te sporten. Op Youtube zijn er talloze video’s te vinden van ouder & kind workouts.  Zo blijven jullie samen actief zonder naar buiten te gaan.  Daarnaast zijn er veel leuke ‘challenges’ die viraal gaan, bijvoorbeeld  die van Cristiano Ronaldo.   Durf jij de uitdaging aan te gaan?

7. Wees creatief

Voor de creatievelingen onder ons is het heel leuk om te tekenen of te schilderen. Heb jij altijd al  een paashaas, eekhoorn, Donald Duck of Olaf van Frozen willen tekenen?  Met behulp van teken tutorials was  het nog nooit zo eenvoudig en maak je stapje voor stapje een meesterwerk van jouw tekening.   Liever bezig met verf en een kwast? Schilderen lijkt moeilijk, maar ook voor  beginners maak je met schilderen op nummers  eenvoudig een nieuwe Picasso.

« Terug

Kies uw taal