Op werkdagen besteld voor 15:00 uur dezelfde dag verstuurd • 14 dagen recht op retour en 2 jaar garantie
Zakelijk bestellen Taal
Klantverhaal Naomi Kat Nala

Vrijheid voor de kat, vertrouwen voor het baasje

We mogen dit keer meekijken in het leven van Naomi en haar kat Nala. Een echte  “huis-tuin-en keukenkat” die zij en haar man 5 jaar geleden gratis hebben gekregen. Toen ze verhuisden naar een nieuwe woning ontstond de behoefte naar een GPS tracker, Naomi vertelt ons waarom.


Nieuwe woning

“Vijf jaar geleden kwam mijn man met het idee om een kat in huis te nemen. Dat vond ik prima, maar ik wilde de kat dan alleen naar buiten laten gaan in onze tuin. Hiervoor hebben we de tuin afgerasterd zodat ze lekker naar buiten kon en toch binnen de perken bleef.  

Toen we begin dit jaar verhuisden naar onze huidige woning, werd de tuin een stuk groter en was afrasteren geen optie. Omdat onze kat hiervoor wel naar buiten mocht, merkten we dat ze hier behoefte aan had. Ze vindt het gewoon heel fijn om buiten te zijn. Toen zijn we gaan kijken naar mogelijkheden om te voorkomen dat we straks briefjes moeten gaan ophangen van een vermiste kat. We wonen wel in een rustige buurt waar ze niet zo snel aangereden zou kunnen worden. En dat was ook een beetje mijn vraag. Gaat ze de drukke weg opzoeken of niet..”

“We wilden voorkomen dat we briefjes van een vermiste kat moesten ophangen”


Zoektocht naar een katten GPS

Toen is Naomi haar zoektocht begonnen naar een GPS tracker. In eerste instantie niet direct voor huisdieren, maar ze kwam al snel terecht bij GPS trackers speciaal voor katten. Eerst van een ander merk dat niet naar tevredenheid werkte en daarna is Naomi uitgekomen bij Spotter.

“Ik heb gekeken naar het formaat en de manier waarop je het tegoed kan opwaarderen. Ik vind het fijn dat je bij Spotter niet gelijk aan een abonnement vast zit. In het begin wil je toch proberen of het iets is zonder ergens een jaar aan vast te zitten.  


Voor het eerst naar buiten

Voorheen was Nala dus nog nooit buiten geweest (lees: buiten de tuin). Toen ze voor het eerst naar buiten ging vond ik het best spannend en keek toen wel regelmatig op de Spotter app om te zien waar ze uithing. Ook heb ik een veiligheidszone ingesteld. Als ze daar buiten komt, krijg ik een melding en kan ik zien waar ze is. Soms zag ik dat ze iets verder ging, maar gelukkig steeds weer terugkwam. Dit gaf mij een stuk vertrouwen. Nu we dit vertrouwen hebben, laten we haar ook zonder Spotter naar buiten gaan. Ik vind het nu vooral fijn dat als ik haar in de avond binnen wil hebben, ik weet waar ze uithangt en weet welke kant ik op moet om haar te zoeken.

Tegelijkertijd besef ik wel dat als ze geen Spotter omheeft, het net die ene keer kan zijn dat ze wel verder gaat dan normaal en niet terug komt. En er spijt van zal hebben dat ik hem niet heb omgedaan.

Leuke functies

Naast de locaties en de zonemelding vind ik de stappenteller ook een leuke functie. Wat ik ook handig vind is dat je vanaf je telefoon een geluidje kan laten afspelen op de Pet Spotter. Stel ik ben haar kwijt, kan ik het geluidje laten afgaan en horen waar ze is. En een mooie optie vind ik dat je vanaf de Spotter de SOS-knop kan indrukken en ik hier een bericht van ontvang. Stel ze wordt door iemand gevonden, kan er via hen contact met mij worden gelegd. Ik vraag me alleen af of mensen weten dat dit mogelijk is.

Als ik op een verjaardag vertel dat we een GPS tracker voor onze kat gebruiken, moeten de mensen wel lachen. Als ik vervolgens uitleg hoe het werkt lijkt het ze handig. Ik denk wel dat bepaalde types er gebruik van maken :-)”

« Terug

Kies uw taal