Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Taal

3,4 miljoen actieve ouderen gebruiken in 2021 een mobiele telezorgsysteem

Volgens marktonderzoeksbureau Berg Insight zal er in Europa en Noord-Amerika  een grote stijging plaats vinden van het aantal mensen dat een mobiele telezorgsysteem gebruikt. Het aantal gebruikers   zal tussen 2015 en 2021 een  groei door maken van 450.000 naar 3,4 miljoen.

De samengestelde groei bedraagt in de periode 2015 – 2021, 40 procent gemiddeld op jaarbasis.  Deze telezorgsystemen kunnen ingezet worden voor senioren, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven  wonen. Er zijn verschillende soorten systemen op de markt waaronder: persoonlijke alarmsystemen en  persoonlijke GPS Trackers .

Volgens een schatting van het marktonderzoeksbureau waren er ongeveer in Europa 5 miljoen en in Noord-Amerika 2,2 miljoen van dit soort systemen actief. Er komen steeds meer zorgverzekeraars en sociale zorgprogramma’s die hun zorgkosten proberen te reduceren door middel van thuiszorg met technologie zoals een telezorgsysteem.

Er zijn tegenwoordig steeds meer mobiele telezorgsystemen met een mobiele connectiviteit en GPS.  Deze werken ook buitenshuis en  zijn erg geschikt voor ouderen met een actieve leefstijl. Daarnaast kunnen dergelijke mobiele systemen gebruikt worden voor mensen met Alzheimer die de neiging hebben om te gaan dwalen buitenshuis, evenals voor mensen met autisme-stoornissen, epilepsie of specifieke vormen van diabetes en hartritmestoornissen.

Er komen steeds meer bedrijven die nu een draagbaar mobiele telezorgsysteem aanbieden. Ook gaat het formaat hiervan een steeds belangrijkere rol spelen.

« Terug

Kies uw taal

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding