Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Taal

Buitenspelen is leuk!

Uit onderzoek bij kinderen is gebleken dat zij buitenspelen het allerleukste vinden. Ondanks dat ze vaker achter de computer/tablet te vinden zijn. Spotter heeft de allerleukste buitenspeelactiviteiten die socialisatie en creativiteit bevorderen voor je op een rijtje gezet.

 • Hutten bouwen
  Er is niks zo leuk om je eigen huisje in elkaar te kunnen zetten, papa en mama wonen ook in een huis. Dus je eigen huisje bouwen is natuurlijk helemaal het einde! Laat je kinderen lekker in een bos spelen waar hutten bouwen mogelijk is. Soms zijn er zelfs speelbossen waar hutten bouwen wordt aangemoedigd.
 • Waterspellen, waterballonnen, flessenvoetbal, de tuinslang!
  Wie vindt water nou niet leuk? Lekker knoeien in de tuin of op een grasveldje. De ideale manier om kinderen lekker hun gang te laten gaan. Daarnaast is het goed voor hun ontwikkeling om met andere kinderen samen te spelen.
 • Verkleedpartijen, toneelstukjes
  Iemand anders zijn of spelen wie wilt dat nou niet? Toneelstukjes en verkleedpartijen bevorderen de creativiteit van kinderen. Zet buiten een grote kist met oude kleren en schoenen van jezelf en laat de creativiteit van je kinderen zijn gang gaan.
 • Tikkertje, verstoppertje
  Tikkie jij bent hem! 1,2,3,…10. Wie niet weg is gezien. Buut vrij! Iedereen kent deze spelletjes van vroeger wel. Deze oude spelletjes blijven populair  en moedigen het socialiseren van kinderen onderling aan.
 • Stoepkrijten
  Wat is er nou leuker dan een eigen Picasso maken in de buitenlucht!? En dat gewoon op een stoep waar andere ook overheen lopen en je kunstwerk live kunnen aanschouwen. Tekenen en kleuren bevordert de creatieve ontwikkeling van kinderen. Leg je kinderen wel uit dat stoepkrijt alleen voor de stoep is, voordat de buurman de hele muur van zijn huis vol heeft staan.
 • Touwtje springen
  In spring de bocht gaat in uit spuit de bocht gaat uit. Touwtje springen doe je meestal met een heleboel kinderen, het is een activiteit waar je met elkaar moet samenwerken om het te kunnen uitvoeren. Dit zorgt dat kinderen leren samenwerken en communiceren met elkaar.
 • Voetballen
  Dit staat toch wel op nummer 1 van favoriete sport onder jongens. Teamwork! Alleen door met je team samen te spelen kan je winnen. Dit vereist goede communicatie en samenwerking met elkaar. Kinderen leren hierdoor ook hoe ze met verlies moeten omgaan.
 • Stoepranden
  Vroeger wist iedereen wat stoepranden was, vanwege de toename van auto’s is dit een tijdje weg geweest uit het straatbeeld. Er bestaan nu speciale stoepranden die je op pleintjes kan neerzetten waar geen auto’s komen. Stoepranden is dan ook terug van weggeweest. De spelregels zijn simpel: twee spelers gaan tegenover elkaar staan en proberen de bal op de stoeprand aan de overkant te mikken. Als de bal terugkaatst krijg je een punt en mag de speler die de bal heeft gegooid een stap naar voren lopen. Zo komt hij dichterbij te staan en kan hij gemakkelijker scoren. Als hij vervolgens mist, mag de andere speler de bal raak proberen te gooien.

« Terug

Kies uw taal

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding