Op werkdagen besteld voor 15:00 uur dezelfde dag verstuurd • 14 dagen recht op retour en 2 jaar garantie
Zakelijk bestellen  
ouderen gps watch

Waarom elke senior een GPS Watch zou moeten dragen

Op 1 januari 2021 telde Nederland  3.457.535 inwoners ouder dan 65 jaar. Dat is 19,8 procent van de bevolking. En de vergrijzing van Nederland  loopt nog steeds op: in 1990 was nog maar 12,8 procent van de inwoners 65 jaar of ouder. En met deze vergrijzing is ook steeds meer acute zorg nodig.

Het RIVM definieert kwetsbare ouderen als ouderen die moeite hebben om de regie over hun eigen leven te voeren en daarmee hun zelfstandigheid te behouden. En die groep is dus groeiende.

1.  Wel 17 procent van alle thuiswonende 65-plussers is kwetsbaar

22 procent van alle 65-plussers is kwetsbaar. Dit zijn in totaal 730.000  ouderen en daarvan woont 17 procent nog thuis. Kwetsbare ouderen krijgen vaak meerdere soorten medicatie voorgeschreven. En dat krijgen ze niet zomaar. Het is een kwetsbare groep waarvan het fijn is om goed zicht te houden op hun doen en laten. Zeker in het geval van nood.  En juist dan is een GPS Watch een uitkomst. Deze is namelijk voorzien van een SOS-knop waarmee direct een signaal wordt gestuurd naar bijvoorbeeld familie/naasten zodat er contact kan worden gelegd. 

2. Twee derde van de thuiswonende kwetsbare ouderen is vrouw

De groep kwetsbare ouderen bestaat voor 2/3 uit vrouwen en voor 1/3 uit mannen. Het aandeel thuiswonende kwetsbare ouderen van het totaal aantal ouderen in Nederland neemt toe naarmate de leeftijd vordert. In alle leeftijdsgroepen is het aandeel vrouwen dat kwetsbaar is, groter dan het aandeel kwetsbare mannen. Van de ouderen in de leeftijdsklasse 65-70 jaar wordt 6% van de mannen en 10% van de vrouwen tot de potentieel kwetsbaren gerekend.

“Wij hebben de Spotter voor mijn schoonvader van 83 jaar aangeschaft. Het geeft ons een stukje rust, dat wij snel bereikbaar zijn, mocht er iets gebeuren.” – Bonnie

3. Meeste kwetsbare ouderen lijden aan  hart- en vaatziekten

Veel kwetsbare ouderen hebben meerdere  chronische aandoeningen  tegelijk waar zij voor onder behandeling zijn. Vaak hebben mensen in deze groep een aandoening gerelateerd aan het hartvaatstelsel. Ook diabetes, COPD of een combinatie hiervan komt veel voor. En bij dit soort aandoeningen is het belangrijk dat er snel wordt gehandeld in geval van nood.

4. Het aantal mensen met dementie bijna verzesvoudigd

In 1950 hadden nog maar 50.000 mensen dementie. Inmiddels staat de teller op 290.000. Het aantal zal in de toekomst blijven stijgen naar meer dan een half miljoen in  2040. En dat geeft flink wat druk op de mantelzorgers. Gemiddeld zorgen mantelzorgers namelijk 40 uur per week voor hun naaste, waarvan 53 procent zwaarbelast is en 3 procent zelf overbelast.  De Spotter GPS Watch en GPS tracker bij dementie wordt ook bij deze doelgroep veelvuldig gebruikt om toezicht te houden. Bijvoorbeeld in het geval van een ommetje maken. Stel dat de dementerende de weg niet meer weet en in paniek raakt, weet het thuisfront altijd waar hij/zij is  en er kan contact met elkaar worden gelegd. 

Hulp door middel van de Spotter GPS Watch

U kunt niet altijd bij een familie, partner of kennis zijn.  Maar er kan wel altijd hulp nodig zijn.  Aan de hand van de Spotter GPS Watch kan de senior eenvoudig aangeven dat er iets aan de hand is. De drager kan op de SOS-knop drukken waarna u direct kunt bellen met hem of haar.

In het geval dat de senior nog vaak naar buiten gaat, maar niet altijd de weg meer terug weet te vinden, kunt u via de Watch ook zien waar iemand is.  Of u kunt proactief  zones  instellen en bericht ontvangen bij het binnenkomen of verlaten van de zone.

Als laatste handige functionaliteit is het alarm/wekker de ideale manier om bijvoorbeeld een moment voor het innemen van medicijnen niet te vergeten.

Lees meer over de Spotter GPS Watch

Bron: Vektis, alzheimer-nederland.nl & CBS

« Terug

Kies uw taal