Op werkdagen besteld voor 15:00 uur dezelfde dag verstuurd • 14 dagen recht op retour en 2 jaar garantie
Zakelijk bestellen Taal

De zorg in Nederland blijkt nog niet klaar te zijn voor grote veranderingen.

Een zelf diagnose maken door middel van een app die een ziekenhuislaboratorium  vervangt. Grote zorginstellingen die omvallen omdat kleinere aanbieders het beter doen. Ouderen en mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking die in de wijk blijven wonen, begeleid door mobiele teams. De Nederlandse zorg is nog lang niet klaar voor deze grote veranderingen die eraan zitten te komen.

De meeste zorginstellingen zijn nog veel te weinig bezig met de toekomst en de rol die zij daar in gaan spelen en focussen zich nu alleen nog op het heden. Het is belangrijk om deze focus te verplaatsen naar  zicht op de toekomst.

Ouderenzorg op maat met behulp van Apps

In de ouderenzorg verandert de aanpak ook. Door het verdwijnen van verzorgingshuizen verschuift de zorg naar de thuissituatie. Maar ook voor de zwaardere – intramurale – zorg kan de inzet van ICT de kwaliteit van leven verbeteren. Dankzij slimme GPS systemen en andere IT-oplossingen kunnen mensen met dementie bijvoorbeeld meer vrijheid krijgen. Daardoor vertonen ze minder agressief- of wegloopgedrag.

Steeds meer lege vierkante meters in de zorg

Door middel van de ontwikkeling in GPS Systemen en andere ICT oplossingen kunnen patiënten in de toekomst langer thuis blijven wonen. Het is dan ook van belang dat de zorginstellingen er  op voorbereid zijn dat deze veranderingen er aan komen  Ze moeten bezien hoe  de patiënten hierin begeleid  zullen  moeten gaan worden.

Een breed scala aan veranderingen

Het is belangrijk rekening te houden met de veranderingen die er aan komen in de zorg. Van marktwerking in distributiemodellen tot innovaties in huisvesting, crisismanagement en de opkomt van concurrerende health/tech bedrijven en robots. Door hier tijdig op voorbereid te zijn kan je als zorginstelling meegroeien met de  toekomst.

« Terug

Kies uw taal