Kies uw taal

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Reset stappenplan Spotter GPS tracker


Stap 1. Controleer de batterij 

Zorg ervoor dat de Spotter voldoende batterij heeft. Als het blauwe led-licht van de Spotter GPS tracker snel knippert, betekent dit dat de batterij minder dan 15% is. Laad de Spotter volledig op in 2- 3 uur. Koppel de Spotter los van de lader als deze volledig is opgeladen.

Stap 2. Prepaid tegoed 

Contoleer ook of de Spotter nog voorzien is van prepaid tegoed. Ga hiervoor naar de instellingen van de Spotter. Het kan namelijk zijn dat het prepaid tegoed is verlopen waardoor de Spotter geen gegevens meer kan uitsturen. U kunt de Spotter opwaarderen met 3, 6 of 12 maanden prepaid tegoed via uw online account. Na de opwaardering is de Spotter binnen 30 minuten weer actief.


Stap 3. Zet de Spotter uit

Zet de Spotter uit (SOS-knop en aan-/uitknop tegelijkertijd indrukken).

Stap 4. Controleer het GPS-bereik

Voor het bepalen van de locatie is het belangrijk dat de Spotter GPS Tracker goed GPS-bereik heeft (blauw led-licht). Zet de Spotter aan, buiten of in de buurt van het raam voor een zo goed mogelijk bereik. Controleer daarom via onderstaand schema of het bereik goed is.

  • Knippert snel 1 keer in 3 seconden. De Spotter heeft GPS-fix.
  • Knippert heel langzaam 1 keer in 3 seconden. De Spotter heeft geen GPS-fix.
  • Knippert niet. De GPS-chip is in slaapstand.

Indien er geen goed GPS-bereik is, adviseren wij de Spotter op een andere locatie te gebruiken zodat het GPS-signaal kan worden opgevangen (bij voorkeur buiten). Of zet de Spotter uit en opnieuw aan op een locatie met goed GPS-bereik.

Stap 5. Er komt weer een locatie door

Binnen enkele minuten/uren moet de eerste locatie weer binnenkomen. Ververs de pagina, dat doet u door links onder op de kaart op het pijltje te drukken.  Krijgt u geen locatie binnen en heeft u alle stappen gevolgd? Neem dan contact op met onze klantenservice via het  contactformulier.

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding