Kies uw taal

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Ik krijg geen locatie binnen

Als de Spotter GPS Tracker of Watch geen locaties meer afgeeft, adviseren wij om een aantal handelingen uit te voeren.   Omdat deze handelingen per product verschillen, zijn de stappen onderstaand apart uitgewerkt.

Spotter GPS Tracker / Spotter WECARE

Stap 1. Controleer de batterij 

Zorg ervoor dat de Spotter voldoende batterij heeft. Als het blauwe led-licht van de Spotter GPS tracker snel knippert, betekent dit dat de batterij minder dan 15% is. Het batterijpercentage van de Spotter GPS Watch ziet u rechtsboven op het scherm.

Stap 2. Prepaid tegoed 

Contoleer ook of de Spotter nog voorzien is van prepaid tegoed. Ga hiervoor naar de instellingen van de Spotter. Het kan namelijk zijn dat dit het prepaid tegoed is verlopen waardoor de Spotter geen gegevens meer kan uitsturen. U kunt de Spotter opwaarderen met 3, 6 of 12 maanden prepaid tegoed via uw online account. Na de opwaardering is de Spotter binnen 30 minuten weer actief.

Stap 3. Controleer het GPS-bereik

Voor het bepalen van de locatie is het belangrijk dat de Spotter GPS Tracker goed GPS-bereik heeft (blauw led-licht). Controleer daarom via onderstaand schema of het bereik goed is.
  • Knippert snel 1 keer in 3 seconden                         De Spotter heeft een GPS-fix.
  • Knippert heel langzaam 1 keer in 3 seconden    De Spotter heeft geen GPS-fix.
  • Knippert niet                                                                    De GPS-chip is in slaapstand.
Indien er geen goed GPS-bereik is adviseren wij de Spotter op een andere locatie te gebruiken zodat het GPS-signaal kan worden opgevangen (bij voorkeur buiten). Of zet de Spotter uit en opnieuw aan op een locatie met goed GPS-bereik.

Stap 4. Controleer het GSM-bereik

Voor het versturen van de locatiegegevens is het van belang dat de Spotter GPS tracker goed GSM (GPRS) ontvangst heeft. Controleer daarom via onderstaand schema of het bereik (groene led-licht) goed is.
  • Groen led-licht knippert 1 keer in 3 seconden    De Spotter is verbonden met het GSM-netwerk.
  • Groen led-licht knippert 2 keer in 30 seconden De Spotter is geregistreerd met het GSM-netwerk.
  • Groen led-licht knippert heel langzaam 1 keer in 3 seconden      De Spotter is verbonden met het GSM-netwerk.
  • Groen led-licht knippert continu               De Spotter heeft geen simkaart.
Indien er geen goed GSM-bereik is adviseren wij de Spotter op een andere locatie te gebruiken zodat het GSM-signaal kan worden opgevangen (bij voorkeur buiten). Of zet de Spotter uit en opnieuw aan op een locatie met goed GPS-bereik.

Spotter GPS Watch

Stap 1. Zet de Spotter uit via de Spotter app

De Spotter zet u uit via de app door naar de  kaart te gaan. U kunt op het icoon klikken dat aangeeft waar de Spotter GPS Watch momenteel is en daar  de optie ‘Spotter uitzetten’ selecteren.

Stap 2. Laad het horloge volledig op tot 100%

Laad  de  batterij van de Spotter GPS Watch  volledig op in 2 tot 3 uur. Gebruik hiervoor de bijgeleverde USB-kabel. U plaatst de twee puntjes van de lader op de connectoren op de achterzijde van de Spotter GPS Watch. Vervolgens plaatst u het uiteinde van de kabel in een USB-poort waarna de Spotter Watch begint te laden.

Stap 3.  zet de Spotter aan

Als u de Spotter aanzet, neem de Spotter mee naar buiten voor z’n goed mogelijk bereik.

Stap 4. Vraag de locatie via de app handmatig op met ‘locatie opvragen’

De locatie kunt u handmatig opvragen door naar de kaart te gaan. U kunt  op het icoon klikken dat aangeeft waar de Spotter GPS Watch momenteel is en daar de optie ‘locatie opvragen’ selecteren. Gedurende 3 minuten ontvangt u nu iedere 20 seconden de actuele locatie van de Spotter GPS Watch.

Stap 5. De locatie zou nu binnen moeten komen.

Ververs de pagina, dat doet u door links onder op de kaart op het pijltje te drukken. De locatie zou binnen enkele minuten tot  uren getoond.

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding