Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Taal

Wanneer mag een kitten naar buiten?

U wilt uw kitten voor het eerst naar buiten laten, maar hoe weet u wat een goed moment is en hoe pakt u het aan? Een eerste keer naar buiten kan enorm spannend zijn.  Laat uw kitten daarom pas naar buiten wanneer dit goed voelt. De meeste kittens gaan vanaf 6 maanden naar buiten. Het is ook handig om ervoor te zorgen dat uw kitten gecastreerd en gechipt is. Kittens zijn vanaf 4 maanden al krols, bij zulke jongen dieren merk je het vaak niet. Dus neem geen risico!

De weg terug

Bent u bang dat uw kitten niet meer terug komt? Dat is niet nodig. Katten nemen de omgeving goed op en gaan steeds een stukje verder van huis. Om uw kat altijd in de gaten te kunnen houden, kunt u uw kat een GPS Tracker meegeven. Met een GPS Tracker om de hals verliest u uw kat nooit meer uit het oog. Online en via een smartphone app ziet u waar uw kat is.

Wel of niet meelopen?

U kunt meelopen met uw kitten als hij naar buiten gaat. Voor een onzekere kitten zal dit zeker een steun zijn. Een ondernemende kitten zal buiten worden geprikkeld, maar misschien vindt hij het toch prettig als u er even bij bent.   

Wel of geen tuigje?

Als u het eng vindt om uw kitten in 1 keer los te laten, is een tuigje handig. U kunt dan rustig met uw kitten buiten lopen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken. Toch houden katten over het algemeen niet van een tuigje. Probeer daarom uit of uw kitten het fijn vindt of niet.

Trainen vooraf

Zorg ervoor dat uw kitten luistert naar uw stem en zijn naam voordat hij naar buiten gaat. Als u uw kitten terugroept, beloon hem dan met een snoepje of een knuffel zodat hij een goede reden heeft om terug te blijven komen.

Voor het eerst naar buiten

Het moment dat uw kitten voor het eerst naar buiten gaat moet u goed plannen. Hier hebben we een paar handige tips voor u op een rijtje gezet.

 

Kies uw taal

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding