Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Taal

Katten naar buiten? 7 handige tips

De zomer is opkomst. Katten vinden het heerlijk als ze naar buiten mogen. Buiten rondlopen voor katten is één groot avontuur. De ruimte om te eten, te rennen, te jagen, te spelen met anderen katten en om lekker in de zon te rusten. Daarom hebben we een aantal tips zodat u uw kat met een gerust gevoel naar buiten kan laten gaan.


Tip 1: Oefen met terugroepen

Zorg voordat u uw kat naar buiten laat dat u getraind heeft met het terugroepen. Uw kat kan aan uw stem wennen. Begin in huis met het terugroepen. Geef altijd iets lekkers als beloning.

Een stap verder is in de tuin terugroepen. Nog een stap verder is uw kat terugroepen als die buiten in de omgeving loopt.

Het is belangrijk dat u als beloning wat lekkers geeft. Als u uw kat heeft teruggeroepen moet u de kat daarna weer de keuze geven: naar buiten of naar binnen. Als u dat niet doet heeft uw kat u door en komt die niet meer als u roept.

 

Tip 2: Katten voor het eerst naar buiten

Voordat u uw kat voor het eerst naar buiten laat, moet u aan een aantal dingen denken. Uw kat kent de omgeving niet en moet daarom de omgeving leren kennen. De eerste stap om uiteindelijk uw kat helemaal los te laten buiten begint in de tuin. Zorg ervoor dat u de tuin goed heeft afgezet. Blijf erbij zodat uw kat niet kan ontsnappen.

De volgende stap is dat u uw kat aan de omgeving laat wennen. Als u uw kat niet laat wennen is de kans op verdwalen groter. Zorg dat de omgeving waar uw kat zich bevindt veilig is.

Tip 3: Kattenluikje

Als u ervoor kiest om uw kat naar buiten te laten is het handig om een kattenluik in huis te plaatsen. Uw kat moet altijd de mogelijkheid hebben om veilig binnen te komen.

Tip 4: GPS Tracker

Als kattenbaasje is het een fijn gevoel om te weten waar uw kat is. Om met een gerust hart thuis te zitten geeft u uw kat een GPS Tracker mee. Met een GPS Tracker om de hals verliest u uw kat nooit meer uit het oog. Online en via een smartphone app ziet u waar uw kat is. Daarnaast geeft een GPS tracker nog meer leuke inzichten zoals de activiteiten en hotspots van uw kat.

Tip 5: Rustige momenten naar buiten

Als uw kat nog nooit of weinig buiten is geweest is het verstandig om uw kat op een rustig moment op de dag naar buiten te laten. Als u uw kat gelijk op drukke momenten naar buiten laat, kan het stressvol zijn voor uw kat. Als gevolgen kan het zijn dat die niet meer naar buiten wilt.

Vermijd de avonden ook. ’s Avonds gaan katten op pad om te jagen. Uw kat kan zo sneller verdwalen als hij de omgeving nog niet goed kent.  

Tip 6: Castreren of steriliseren

Laat uw kat altijd eerst castreren of steriliseren voordat hij naar buiten gaat. Ongewenste en ongeplande zwangerschap wilt u voorkomen.  

Tip 7: Vaste tijden eten

Geef uw kat op vaste tijden eten en laat uw kat vlak voor het eten naar buiten. Als uw kat te veel honger heeft komt die vanzelf terug. Anders kunt u uw kat terugroepen of met brokjes rammelen.

 

Kies uw taal

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding