Op werkdagen besteld voor 15:00 uur dezelfde dag verstuurd • 14 dagen recht op retour en 2 jaar garantie
Taal

Een huis kat, dit kunt u verwachten

Als u in een flat of aan een drukke straat woont, is het niet vanzelfsprekend dat uw kat naar buiten kan. Dan kunt u kiezen voor een gezellige huis kat. Hierbij een aantal dingen waar u op moet letten. En gaat uw kat toch naar buiten? Geef hem dan een kat GPS tracker mee, zo weet u altijd waar hij is en welke avonturen hij heeft beleeft. 

Uw huis kat binnen houden

Katten zijn slimme en eigenwijze huisdieren. Als u een balkon heeft, ligt het voor de hand om uw balkon af te schermen voor uw kat. In de meeste gevallen is het niet nodig bij een huiskat. Katten kunnen afstanden goed inschatten. Ze springen niet zomaar naar beneden als het te gevaarlijk is. Een balkon kan prettig zijn. Uw huis kat kan toch naar buiten, maar gaat niet verder.

Een huis kat verzorgen

Een huis kat heeft meer verzorging nodig dan buitenkatten. Denk bijvoorbeeld aan de kattenbak die regelmatig verschoont moet worden, om te voorkomen dat het erg gaat ruiken in huis.

Kattengras
Katten eten normaal gesproken kleine hoeveelheden gras om hun spijsvertering gezond te houden. Dankzij dit gras spugen ze het haar dat ze bij het wassen binnen gekregen hebben weer uit. Gras bevat ook foliumzuur, dat is een zuur dat uw kat gezond houdt. Voor huis katten bestaat kattengras, dit gras heeft dezelfde voordelen als gras van buiten.

Katten speeltjes
Katten vinden het heel leuk om te spelen. Uw kat kan zichzelf niet vermaken met kattenspeeltjes. Zij hebben een “partner” nodig om mee te spelen. Door tijd met uw kat door te brengen zorgt u ook voor een sterkere band tussen u en uw kat. Katten hebben net zoals mensen energie die ze kwijt moeten. Kattenspeeltjes zijn dan ook goed voor de lichaamsbeweging. Op deze manier voorkomt u dat uw kat te zwaar wordt. 

Katten houden ook erg van aandacht. Als uw kat zich gaat vervelen bestaat zijn dag alleen nog maar uit slapen en eten. Ook is het belangrijk dat uw huis kat voldoende beweging krijgt. Een krabpaal vinden de meeste katten erg leuk. Ze kunnen klimmen en tegelijkertijd kan uw kat zijn nagels aanscherpen.

Spelen met eten
De meeste katten vinden het leuk als ze kunnen spelen met eten. Op deze manier krijgt uw kat beweging. Een optie is om het eten niet in een bakje te geven, maar in een bal, dan moet uw huis kat moeite doen om het eten eruit te halen. Eten verstoppen vinden katten ook leuk. Zorg dan dat de brokjes op een plek liggen waar uw kat voor moet klimmen of enigszins moeite moet doen.

Huis kat problemen

Een huis kat brengt ook problemen met zich mee. Er is veel meer kans op overgewicht. Huis katten krijgen veel minder beweging dan buitenkatten.

Stress komt ook vaker voor bij huis katten. Elke kat heeft zijn eigen karakter. Binnen zitten kan voor stress en frustratie zorgen bij uw huis kat. Ook kan uw kat zich eenzaam voelen. Het is bij een huis kat erg belangrijk om voldoende aandacht te geven.

Voordelen van een huis kat

Natuurlijk zijn er ook voordelen aan een huis kat. Eén van de voordelen is dat een huis kat gemiddeld ouder wordt dan een buitenkat, want zij lopen minder risico. Denk hierbij aan verwondingen en ziektes. De band tussen u en uw kat is ook veel hechter.

Huiskat rassen

Niet elke kat is geschikt om niet naar buiten te kunnen. Populaire huiskatten rassen zijn: De Pers, de blauwe Rus en de Ragdoll.  Deze katten zijn geschikt om binnen te zitten door hun lage activiteitsniveau en hun relaxte karakter.

De Pers is een Perzische kat. Dit ras is uniek en kom je vrijwel nooit tegen. De Pers heeft lange haren en een platgedrukt gezicht. Deze katten zijn erg kalm en lief. Vanwege zijn lange haren heeft hij wel meer verzorging nodig dan andere katten. Het is een leuke kat om in de familie te hebben.

Ragdoll is erg gewild. Speciaal aan deze kat is dat hij zich niet kan verdedigen, terwijl dat bij andere katten in het instinct zit. Als u een binnen kat zoekt, is dit ras heel geschikt. De Ragdoll is een echte huiskat. Omdat dit ras niet het instinct heeft om zich te verdedigen, gebruikt hij zijn tanden en klauwen vrijwel nooit. Dit ras is dus ideaal voor kinderen. 

De blauwe Rus is een zachtaardige en gevoelige kat. De Russen raken vaak erg gehecht aan hun baasje. Dit ras heeft een sterk karakter. Ze houden erg van spelen met soortgenoten of met hun baasje. De Rus is een intelligente kat, die in een flat als in een groot huis kan wonen. Het ras moet wel ruimte krijgen om te kunnen spelen.

Kies uw taal

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding