Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Taal

Poes kopen? 10 tips voor nieuwe poezen baasjes

Wilt u een poes kopen, maar heeft u geen idee wat hier allemaal bij komt kijken? Lees hier de 10 belangrijkste zaken om rekening mee te houden voordat u een poes aanschaft.

Een kat kopen

Een kat kopen lijkt heel gemakkelijk, maar dat is het niet. U heeft keuze uit heel veel verschillende rassen. Wilt u een huis kat of een buiten kat? Wilt u een kat die graag aangehaald wordt of één die zijn eigen gang gaat? U kunt een poes krijgen uit een nestje, van een fokker of uit het asiel. Dit zijn allemaal vragen waar u over na kunt denken voordat u een poes aanschaft.

Voeding

Er is een heel groot assortiment voeding voor poezen. Voor elke periode in het poezenleven hebben poezen andere voeding nodig. Het is daarom belangrijk om goed naar de leeftijdsindicaties te kijken voor de juiste voeding.  

Huisvesting

Als u een poes koopt, is het belangrijk dat uw poes haar natuurlijke levensstijl zo veel mogelijk kan behouden, dus lekker veel naar buiten. Misschien vindt u het een eng idee dat uw kat alleen buiten rondloopt.  Om te weten waar uw kat is, kunt u een kat GPS tracker gebruiken.

Verzorging

Poezen hebben redelijk veel verzorging nodig. Sowieso elke dag eten en vers drinkwater geven. De kattenbak zal ook regelmatig verschoont moeten worden. De overige hoeveelheid aandacht verschilt per poes, maar de meeste poezen willen toch wel regelmatig geaaid worden en aandacht krijgen van hun baasje.

Langharige poesen hebben nog meer verzorging nodig. Het is belangrijk dat u uw langharige poes dagelijks borstelt.

Opvoeding

Elke poes is verschillend qua karakter. De ene poes houdt van aandacht en de andere is juist erg teruggetrokken. Het is verstandig uw poes al vanaf het begin te leren wat wel en niet mag. Bijvoorbeeld waar mag hij zijn behoeftes mag doen. Hoe eerder u begint met trainen van uw kat hoe beter.

Aandacht

Hoeveel aandacht uw poes nodig heeft is afhankelijk van haar karakter. Over het algemeen vinden poezen het erg leuk om met u te spelen, met bijvoorbeeld katten spelletjes. Het is niet alleen spelen voor een kat, het is ook goed voor de band met uw poes.

Voortplanting

Vooraf moet u bedenken: Wilt u een kater of een poes? Als u graag kittens wilt kiest u voor een poes. Als u voor een kater kiest, kunt u hem laten castreren. Dit voorkomt ook sproeigedrag. Als u voor een poes kiest kunt u haar laten steriliseren. Dit voorkomt ongewenste nestjes.

Gezondheid

De gezondheid van uw poes is erg belangrijk. U houdt uw poes gezond door de juiste voeding, huisvesting en verzorging te geven. Uw poes kan een keertje ziek worden, u kunt dan met haar naar de dierenarts.

Vlooien
Wanneer u ziet dat uw kat zich regelmatig begint te krabben en u ziet kleine zwarte korreltjes in de vacht, dan heeft uw poes vlooien. De larven en de eitjes zitten niet alleen op de vacht van uw poes, maar ook door het hele huis. Het is daarom belangrijk om iedere maand een spot-on middel in de nek van uw poes te druppelen. De vlooien die zich in het huis hebben ontwikkelt, worden gedood zodra zij uw kat bijten.

Ontvlooien is belangrijk omdat: 

Veiligheid

Kinderen en katten gaan vaak goed samen. In het begin zijn poezen nog niet gewend aan kinderen en de daarbij horende drukte. Uw poes zal hier aan moeten wennen. Niemand wil dat een kind gekrabd wordt door een poes. Maak er goede afspraken over met uw kind wat wel en niet mag bij uw poes.

Als uw poes naar buiten gaat kan er van alles gebeuren. Iets waar u niet over na wilt denken. Een gevaar kunnen andere katten zijn. Maar uw poes kan ook verdwalen of overreden worden. Om te weten waar uw poes is, kunt u een GPS Tracker gebruiken.

Beweging

Katten zijn familie van de katachtigen en hebben veel beweging nodig. Ze moeten kunnen rennen, klimmen en spelen. Of uw poes nu een binnen – of buitenpoes is, ze heeft voldoende ruimte nodig om zich te kunnen bewegen. In huis is het leuk om een krabpaal neer te zetten. Uw poes kan er lekker in klimmen. Een bijkomend voordeel is dat de nagels niet te lang worden.

Kies uw taal

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding