Kies uw taal

De 10 grootste katten ter wereld!

Kleine poesjes zien er heel schattig en snoezig uit, maar ook grote katten kunnen aanhankelijk en sociaal gedrag vertonen. Een grote kat is een geliefd huisdier en vaak een toevoeging aan de familie. Hier de 10 grootste kattensoorten ter wereld voor u op een rijtje.

De Maine Coon

De Maine Coon is de grootste huiskat ter wereld. Een mannelijke Maine Coon kan met gemak 11 of meer kilogram wegen. Deze grote kat heeft een lang en gespierd lichaam met een grote kop, brede borst en een lange staart. Het karakter van deze grote kat is rustig en vriendelijk. De vacht is half lang en bruin gestreept, maar de kleuren kunnen wisselen in: wit, zwart, grijs en zilver.

De Savannah

De Savannah is een kruising tussen een Serval (wilde Afrikaanse kat) en een huiskat. Het is een erg nieuwsgierige en actieve kat. Als ze voldoende aandacht krijgen van hun baasje zijn ze erg sociaal en aanhankelijk. Een kater kan meer dat 10 kilogram wegen. De vacht van deze grote kat lijkt een beetje op die van een jachtluipaard. De Savannah is goudkleurig met zwarte vlekken.

De Ragamuffin

De Ragamuffin is een variant op de Ragdoll. De Ragamuffin heeft een zeer vriendelijk karakter. Deze grote kat is een gezelschapsdier. Een volwassen kater kan tot z’n 10 kilogram wegen. Deze grote kat heeft een half lange en dichte vacht waardoor deze kat nog groter lijkt dan dat die in werkelijkheid is. Het duurt z’n 4 tot 5 jaar voordat de kat volwassen is.

De Ragdoll

De Ragdoll is een grote kat, maar ook eentje die erg van mensen houdt. Deze kat heeft een rustig karakter en is daarom geschikt voor een gezin met kinderen. Een mannelijke Ragdoll kan tot 9 kilogram wegen. De vacht is halflang. De Ragdoll heeft over het lichaam lichtere kleuren en in het gezicht donkerdere.

De Britse Korthaar

De Britse Korthaar komt oorspronkelijk uit het oude Egypte. Later werd dit kattenras in Groot-Brittannië geïmporteerd. Deze grote kat heeft een dikke en korte vacht met een blauwgrijzige kleur. De vacht komt ook voor in andere kleuren o.a.: zwart, bruin, wit, zilver, blauw en in een crème kleur.  De Britse Korthaar is tussen de 3 en 5 jaar volledig volgroeid. Een kater kan rond de 8 kilogram wegen.

De Noorse Boskat

De Noorse Boskat komt oorspronkelijk uit Noord-Europa. Deze grote kat heeft een ondervacht en een dekvacht. De ondervacht bestaat uit fijne haartjes, en heeft een isolerende werking. De dekvacht bestaat uit lange haren die over elkaar heen liggen. De kleur van de vacht kan verschillen. Deze kleuren kunnen allemaal voorkomen: zwart, blauw, goud, zilver en bruin. ’s Zomers verliest deze grote kat veel haar, maar in de winter groeit het allemaal weer aan om beschermd te zijn tegen de winterkou. De mannelijke Noorse Boskat kan tussen de 5 en 8 kilogram wegen.

De Turkse Van

De Turkse Van is een oud ras dat komt afkomstig is uit Turkije. Bij dit ras duurt het ongeveer 3 tot 5 jaar voordat deze grote kat volledig is volgroeid. De Turkse Van heeft een krachtig en een goed gebouwd lichaam. De katers bereiken een gewicht van ongeveer 7 kilogram. De vacht van deze grote kat is lang en wit van kleur. Op de kop en de staart komen vaak vlekjes voor. Deze grote kat is energievol, levendig en dominant, maar vooral een hele speelse kat.

De Siberische kat

De Siberische kat komt al meer dan 1000 jaar voor in Rusland. Deze grote kat kan een driedubbele vacht hebben en kan in verschillende kleurencombinaties voorkomen. Deze grote kat is pas na circa 5 jaar volgroeid. Een mannelijke Siberische kat kan makkelijk de 7 kilogram bereiken. Voor allergische mensen is deze kat een optie. Deze grote kat heeft een lager percentage van een bepaald proteïne in hun lichaam, waardoor mensen er minder sterk op reageren.  De Siberische kat heeft een krachtig en beweeglijk lichaam met sterke voor-  en achterpoten en een mooie volle staart.

De Karthuizer

De Karthuizer kat is van oorsprong een oud huiskattenras en komt uit Frankrijk. Een mannelijke Karthuizer kan gemakkelijk 7 kilogram wegen. De meeste katten groeien snel, maar bij deze grote kat is dat niet het geval. Het duurt circa 4 tot 5 jaar voordat deze grote kat volledig is volgroeid. Deze kat is gespierd, heeft brede schouders en een grote borst. Hij heeft een blauwgrijzige vacht met koperkleurige ogen. De Karthuizers zijn hele rustige gezelschapsdieren.

De Chausie

De Chausie is ontstaan uit een kruising tussen een wilde moeraskat en een gewone huiskat. Een mannelijke Chausie kan gemakkelijk 7 kilogram wegen. Deze grote kat heeft een heel atletisch lichaam met een brede borst, lange poten en grote oren. De Chausie is een grote kat met veel energie. De vacht kan volledig zwart zijn, bruin gestreept of zilverkleurig.

Onze kat GPS tracker is geschikt voor alle type katten, van groot tot klein. 

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding