Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Taal

Welke kattenrassen passen bij u?

Stel dat u overweegt een kat aan te schaffen. Uit welke kattenrassen kunt u doen kiezen? Er zijn zoveel kattenrassen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder vindt u de 8 meest populairste kattenrassen.

1. Pers

De Pers is een Perzische kat. Dit kattenras is uniek en kom je vrijwel nooit tegen. De Pers heeft lange haren en een platgedrukt gezicht. Deze katten zijn erg kalm en lief. Vanwege zijn lange haren heeft deze kat wel meer verzorging nodig dan andere kattenrassen. Het is een leuke kat om in de familie te hebben.

2. Maine Coon

De Maine Coon is een prachtige kat. In het algemeen duurt het een jaar voordat een kat volwassen is, bij dit ras duurt het ongeveer 3 tot 4 jaar. Dit kattenras heeft een erg dikke vacht. Het zijn echte buitenkatten. Ze hebben dikke poten om lange wandelingen te maken en door de sneeuw te lopen. Ze hebben ook een dikke staart die ze om zich heen wikkelen als het koud wordt.

3. Exotic

De Exotic is een kortharige versie van de Perzische kat. Dit kattenras heeft ronde oren en een platgedrukt gezicht. De Exotic katten zijn geen speelse katten. Dit kattenras is erg kalm en heeft veel rust nodig. 

4. Ragdoll

De Ragdoll is erg gewild. Speciaal aan deze kat is dat hij zich niet kan verdedigen, terwijl dat bij andere kattenrassen in het instinct zit. Als u een binnen kat zoekt, is dit ras heel geschikt. De Ragdoll is een echte huiskat. Omdat dit kattenras niet het instinct heeft om zich te verdedigen, gebruikt hij zijn tanden en klauwen vrijwel nooit. Dit ras is dus ideaal voor kinderen. 

5. Birmaan

De Birmaan is een echte beschermer. De Birmaan is een mooie kat om te zien. Het uiterlijk is uniek en dit kattenras heeft een geheel eigen look. Dit ras is groot, lang, stevig, met mooie lange haren en blauwe ogen. De Birmaan is helemaal wit op de oren, op de neus en de staart na. Dit kattenras houdt erg van spelen en knuffelen. 

6. Amerikaanse Korthaar

De Amerikaanse Korthaar stamt af van de Britste Korthaar, maar is groter, slanker en sterker. Dit is een  schattige kat en dit kattenras gaat graag met mensen om. Bij dit kattenras ziet elke kat er anders uit. Elke kat in dit ras is uniek. Als u dit kattenras in huis neemt, kunt u 15 tot 20 jaar genieten van uw kat. De Amerikaanse Korthaar is niet alleen heel sociaal naar zijn baasje toe, maar ook naar andere mensen en kinderen.

7. Oosters Korthaar

De Oosterse Korthaar staat bekend om zijn leuke grote oren die naar boven wijzen. Het is familie van de Siamees. De Oosterse Korthaar is een heel geduldig en rustig ras, maar hij is ook slim en sociaal. Het liefst is de Oosters Korthaar bij zijn baasje. Het ras is vaak slank gebouwd, maar ze hebben veel spieren.

8. Abessijn

De Abessijn is één van de oudste kattenrassen ter wereld. Dit kattenras heeft een unieke bouw en vacht. Het zijn slimme en sociale katten. Deze katten vergen veel aandacht en zijn heel speels. De Abessijnse katten kunnen ook heel verlegen bij nieuwe mensen rondlopen. Dit kattenras past heel goed in een gezin.

Tip: doe een kat GPS tracker bij uw kat om. Zo weet u altijd waar hij is en welke avonturen hij heeft beleefd. 

Kies uw taal

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding