Kies uw taal

Spotter

Hoe werkt een GPS horloge voor kinderen?

Veel ouders met jonge kinderen overwegen de aanschaf van een GPS kinderhorloge blijkt uit onderzoek. Op dit moment (2019) maakt 35 procent van de ouders gebruik van GPS om te weten waar het kind is. Maar hoe werkt een GPS horloge voor kinderen nou precies? Is het verantwoord en veilig om te gebruiken? Veel gestelde vragen van klanten waar wij graag antwoord op geven.

Hoe werkt een GPS kinderhorloge?

Het Spotter GPS horloge voor kinderen werkt door middel van GPS en GPRS. Via satellieten (GPS) bepaalt het GPS horloge de locatie van het kind. Deze gegevens worden vervolgens via de simkaart in het GPS horloge verstuurt via het mobiele netwerk (GPRS) naar een beveiligde online software van waarop u als ouder de locatie kunt bekijken. Ook kunt u locaties en gegevens gemakkelijk inzien via een app voor de Smartphone.

Hoe werkt een GPS kinderhorloge - uitleg

Hoe gebruik ik het GPS horloge voor mijn kind?  

Het GPS horloge is voorzien van een touchscreen display, waarmee het horloge kan worden bediend. De functies op het GPS horloge zal u niet vaak nodig hebben, doordat eigenlijk alles direct werkt via de online software of app. Daarnaast is het GPS horloge aan de rechterzijde voorzien van een SOS-knop waarop het kind kan drukken en u als ouder een SOS-bericht krijgt van Spotter. Het Spotter GPS kinderhorloge beschikt over de volgende functie:

  • GPS track & trace
  • Belfunctie
  • SOS-knop
  • Zones instellen
  • Alarmen instellen
  • Stappenteller

Bekijk hier het volledige overzicht aan functies.

Hoe werkt het met de simkaart?

Veel GPS horloge zijn niet standaard voorzien van een simkaart, waardoor u deze nog zelf moet aanschaffen. Bij Spotter hoeft dit niet. Het Spotter GPS kinderhorloge wordt standaard voorzien van een geïntegreerd beveiligde simkaart zodat u deze zelf niet meer hoeft aan te schaffen. Een bijkomend voordeel is dat dit GPS kinderhorloge hierdoor extra veilig is en alleen communiceert via beveiligde dataverbindingen van Spotter.

Hoe werkt het met data en belkosten?

De eerste maand gebruik is altijd gratis bij Spotter. Zo kunt u direct na aanschaf samen met uw kind gebruik maken van het GPS horloge. Hierna is het gebruik prepaid. Dit betekent dat u alleen prepaid tegoed aanschaft als u  gebruik wilt maken van het horloge. Dus geen abonnement. U kunt kiezen uit 1, 6 of 12 maanden tegoed. Ter illustratie kost 1 maand tegoed € 4,99 incl. BTW en hoe meer maanden u bestelt hoe voordeliger. Tijdens deze periode kunt u gebruik maken van alle functies. Zodra u als ouder naar het GPS kinderhorloge belt, gelden hier de reguliere belkosten van uw provider voor.

Hoe werkt het qua privacy en veiligheid?

Dat hangt ervan af welk GPS horloge u voor uw kind aanschaft. Met regelmaat duiken er berichten op over GPS horloge die niet veilig zijn waardoor hackers kunnen inbreken en gegevens van het kind kunnen bekijken. Dit wil je als ouder ten allen tijden voorkomen en ons advies is dan ook “Kies voor een veilig en betrouwbaar GPS horloge”. Maar hoe komt u erachter welk GPS horloge veilig is? Kiest u voor een Spotter GPS kinderhorloge dan kiest u voor een veilig horloge. Zoals bovenstaand genoemd werkt Spotter met een beveiligde interne simkaart en wordt de hoogste norm aan databeveiliging gehanteerd. Hoe Spotter dit doet, leest u hier bij beveiliging en privacy.

Hoe werkt een GPS kinderhorloge - veilig of niet

Is het slim om een GPS kinderhorloge te bestellen in China?

Nee. Het lijkt een slimme zet om in China, bijvoorbeeld via Aliexpress, een “goedkoop” GPS horloge te bestellen maar dit is het niet. We sommen een aantal redenen op waarom je dit niet zou moeten doen:

  1. De meest belangrijke reden: de locatiegegevens van het kind zijn niet optimaal beveiligd. Weet u bijvoorbeeld of de data veilig wordt verzonden, niet verkocht wordt aan derden en of de opslag van gegevens veilig is volgens Europese Richtlijnen?
  2. Omdat de horloges Chinees zijn is de taal hierop afgesteld wat niet altijd even hand is.
  3. Er is geen support aanwezig mocht u hulp nodig hebben tijdens het gebruik.
  4. Retourneren vaak niet mogelijk of heel omslachtig.

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding