Op werkdagen besteld voor 15:00 uur dezelfde dag verstuurd • 14 dagen recht op retour en 2 jaar garantie
Zakelijk bestellen  
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Functies Spotter GPS Tracker

Bent u benieuwd naar de functies van de Spotter GPS tracker? Onderstaand lichten we deze toe en in de handleiding vindt u het totale overzicht. 


Locatie bekijken

De Spotter GPS Tracker verstuurt bij beweging iedere  minuut automatisch een locatie die u direct online kunt bekijken op uw account of via de Spotter app. Bij stilstand is dit iedere 30 minuten. De Spotter GPS Tracker is uitgerust met een bewegingssensor die het verschil tussen beweging en stilstand herkent. Alle locaties kunt u gedurende 7 dagen terugkijken, hierna worden de gegevens verwijderd. Door in het online account naar de ‘Kaart’ te gaan, kunt u de locatie van de Spotter GPS Tracker zien.

Zones instellen                                

U kunt heel eenvoudig een zone instellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw woonadres, zorginstelling, school , werk of familieleden. Als de Spotter de zone binnenkomt of uitgaat ontvangt u hier direct een melding van via de app als pushmelding. Het is mogelijk om 5 verschillende zones in te stellen.

Zo stelt u een zone in:

U kunt een zone instellen via uw account door middel van de volgende stappen:

  • Log in via de app of via de website
  • Als u bent ingelogd ziet u rechtsonder 3 streepjes staan, ga dan naar ‘zone’.
  • Bij het ‘plus teken’  kunt u een nieuwe zone aanmaken.
  • U kunt nu een icoont kiezen zoals bijvoorbeeld het huisje voor de ‘thuislocatie’.
  • Vervolgens kunt u dit icoon slepen naar de locatie of u vindt bovenin een balkje waar u het adres kunt invoeren van de gewenste zone.
  • Vervolgens kunt u zelf aangeven hoe groot u deze zone wilt hebben, dit werkt in een cirkel .

De zone is nu geactiveerd en als de Spotter deze cirkel verlaat of weer binnenkomt ontvangt u hier een melding van.  Wijzigen  of verwijderen kan door de zone aan te klikken en te kiezen voor ‘ bewerken’ of ‘verwijderen’.

Locatieslot
Daarnaast heeft de GPS tracker in het menu ook nog de optie voor een ‘locatieslot’. Dit is een snelle optie om op een tijdelijk plek een zone in te stellen.  Denk bijvoorbeeld aan een dagje weg of speelplaats. Zo hoeft u niet een zone te maken maar kunt u snel deze functie aanklikken zodra de Spotter op de locatie is.

SOS alarm

Op de voorkant van de Spotter GPS Tracker bevindt zich een SOS-knop. Druk 3 seconden op de SOS-knop en er klinkt een geluidssignaal en het groene led-licht gaat knipperen. De SOS-melding wordt nu verstuurd naar de gekoppelde gebruiker per e-mail en als pushbericht op de smartphone. De naam van de Spotter GPS Tracker en de locatie van waar de SOS-knop is ingedrukt staan vermeld in het bericht. In de app ziet u de locatie van waar de SOS-knop is ingedrukt en kunt u vervolgens bellen naar de Spotter om te vragen wat er aan de hand is.  Hier leest u hoe u kunt bellen.


Bellen

Ook kunt u bellen naar de Spotter GPS Tracker, bijvoorbeeld in het geval dat een persoon in nood is en u graag contact wenst. U logt in op de Spotter app en klikt op het icoon van de Spotter op de Kaart. Vervolgens opent een menu en hier selecteert u “Bellen”. De Spotter GPS Tracker gaat nu over en neemt automatisch op na een aantal seconden. Het telefoongesprek beëindigen kan door het telefoonknopje aan de zijkant van de Spotter GPS Tracker in te drukken.

Let op: Wanneer u naar de Spotter GPS Tracker belt, is dit exclusief het prepaid tegoed. U belt vanaf uw eigen smartphone naar een Europees mobiel nummer waar de belkosten van uw telefoonprovider voor gelden.

De Spotter GPS Tracker is voorzien van een ingebouwde roaming simkaart, welke ervoor zorgt dat de Spotter door héél Europa op alle beschikbare mobiele netwerken werkt zonder meerprijs. Zelfs binnen Nederland werkt Spotter op alle beschikbare mobiele netwerken. De reden hiervoor is dat wij niet afhankelijk willen zijn van de netwerkdekking van één enkele mobiele provider in een land (of regio) maar dat de Spotter GPS Tracker altijd kiest voor het best beschikbare mobiele netwerk ongeacht de mobiele provider. Het is ook mogelijk om  via Skype  naar de Spotter GPS Tracker te bellen, deze manier van bellen is voordeliger.

Tip: Nadat u de Spotter GPS Tracker heeft gebeld, kunt u het nummer opslaan zodat u ook buiten de app direct naar de Spotter  kunt bellen zonder gebruik van de app.

Tags: GPS Tracker locatie bekijken, GPS Tracker zone instellen, GPS Tracker sos alarm, GPS Tracker bellen

Kies uw taal