Op werkdagen besteld voor 15:00 uur dezelfde dag verstuurd • 14 dagen recht op retour en 2 jaar garantie
Zakelijk bestellen Taal
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Functies Spotter GPS Watch

Bent u benieuwd naar de functies van de Spotter GPS Watch? Onderstaand lichten we deze toe en in de handleiding  vindt u het totale overzicht. 


Locatie bekijken

De Spotter GPS Watch stuurt iedere 2 minuten een locatie tijdens beweging.  Wanneer de Spotter GPS Watch niet in beweging is, wordt de locatie elke 5 uur verstuurd. De Spotter GPS Watch is uitgerust met een bewegingssensor die het verschil tussen beweging en stilstand herkent. Door in het online account naar de ‘Kaart’ te gaan, bekijkt u de locatie van de Spotter GPS Watch. Alle locaties kunt u gedurende 7 dagen terugkijken, hierna worden de gegevens verwijderd.

Mocht u ervoor kiezen om vaker locaties te willen bekijken dan iedere 2 minuten? Dan kunt u de locaties handmatig opvragen. Door naar de Kaart te gaan, kunt u op het icoon klikken dat aangeeft waar de Spotter GPS Watch momenteel is en daar de optie ‘locatie opvragen’ selecteren. Gedurende 3 minuten ontvangt u nu iedere 20 seconden de actuele locatie van de Spotter GPS Watch. Als u in het Home menu de Spotter op de Kaart selecteert, kiest u in het menu voor ‘Meer’ en vervolgens ‘Locatie opvragen’. Dit valt binnen het prepaid tegoed en hier zijn verder geen extra kosten aan verbonden. Deze functie is uitsluitend te gebruiken op de Spotter GPS Watch.

Zones instellen

Bij Spotter GPS Watch kunt u heel eenvoudig een zone instellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw woonadres, zorginstelling, school , werk of familieleden. Als de Spotter de zone binnenkomt of uitgaat ontvangt u hier direct een melding van via de app als pushmelding. Het is mogelijk om 5 verschillende zones in te stellen.

Zo stelt u een zone in:

U kunt een zone instellen via uw account door middel van de volgende stappen:

  • Log in via de app of via de website
  • Als u bent ingelogd ziet u rechtsonder 3 streepjes staan, ga dan naar ‘zone’.
  • Bij het ‘plus teken’  kunt u een nieuwe zone aanmaken.
  • U kunt nu een icoont kiezen zoals bijvoorbeeld het huisje voor de ‘thuislocatie’.
  • Vervolgens kunt u dit icoon slepen naar de locatie of u vindt bovenin een balkje waar u het adres kunt invoeren van de gewenste zone.
  • Vervolgens kunt u zelf aangeven hoe groot u deze zone wilt hebben, dit werkt in een cirkel .

De zone is nu geactiveerd en als de Spotter deze cirkel verlaat of weer binnenkomt ontvangt u hier een melding van.  Wijzigen  of verwijderen kan door de zone aan te klikken en te kiezen voor ‘ bewerken’ of ‘verwijderen’.


SOS alarm

Druk 3 seconden op de SOS-knop aan de rechter zijkant van de Spotter GPS Watch en er verschijnt op het horloge de tekst ‘SOS Sent’. De gekoppelde gebruiker ontvangt per e-mail en als pushbericht op de smartphone een SOS-melding met de naam van de Spotter en de locatie. In de app ziet u de locatie van waar de SOS-knop is ingedrukt en kunt u vervolgens bellen naar de Spotter om te vragen wat er aan de hand is. Hier leest u hoe u kunt bellen.

Tring me

Met deze functie laat u een geluidstoon op afstand afgaan. Dit kunt u doen via de optie ‘Tringel’ in de app. Klik op het icoon dat de huidige locatie van de Spotter GPS watch aangeeft, selecteer ‘Meer’ en klik op ‘Tringel’. De Spotter GPS Watch geeft nu gedurende 1 minuut een geluidstoon af.


Alarm instellen

Stel 3 verschillende alarmtijden in wanneer u een alarm af wilt laten gaan op de Spotter GPS Watch. Dient u bijvoorbeeld medicijnen in te nemen op een bepaald tijdstip of moet uw kind op tijd thuis zijn voor het eten? Stel een alarm in dat eenmalig af moet gaan of stel alarmen in die op bepaalde dagen van de week af moeten gaan. Het alarm is handmatig uit te zetten door het display van de Spotter GPS Watch aan te raken. Na 30 seconden stopt het alarm automatisch. 

Let op: Ook als de Spotter GPS Watch uitstaat, gaat het alarm af mits de batterij opgeladen is.

Stappenteller

Met de stappenteller kunt u bijhouden hoeveel stappen er zijn gezet. Het aantal stappen wordt dagelijks gereset, zodat u uiteindelijk een mooi overzicht krijgt met het aantal stappen die per dag zijn gezet. Ga naar het homescherm en klik op
de Spotter op de kaart, selecteer “Meer” en klik op “Stappenteller”. Klik vervolgens op het schuifje voor stappenteller (pedometer). Als deze blauw kleurt is de stappenteller geactiveerd. Het aantal stappen is zowel via de app als via de Spotter GPS Watch zelf te zien. 

Bellen

Ook kunt u bellen naar de Spotter GPS Watch, bijvoorbeeld in het geval dat een persoon in nood is en u graag contact wenst. U logt in op de Spotter app en klikt op het icoon van de Spotter GPS Watch op de kaart. Vervolgens opent een menu en selecteert u “Bellen”. De Spotter gaat nu over. Het telefoongesprek kan worden aangenomen door op het zilveren icoon onder het display van de Spotter GPS Watch te klikken. Het telefoongesprek kan worden beëindigd door op het rode telefoontje in het display van de Spotter GPS Watch te klikken.

Let op: Wanneer u naar de Spotter GPS Watch belt vanaf uw eigen smartphone is dit exclusief het prepaid tegoed. U belt naar een Europees mobiel nummer waar de belkosten van uw telefoonprovider voor gelden.

De Spotter GPS Watch is voorzien van een ingebouwde roaming simkaart, welke ervoor zorgt dat de Spotter GPS Watch door héél Europa op alle beschikbare mobiele netwerken werkt zonder meerprijs. Zelfs binnen Nederland werkt Spotter GPS Watch op alle beschikbare mobiele netwerken. De reden hiervoor is dat Spotter GPS Watch niet afhankelijk wil zijn van de netwerkdekking van één enkele mobiele provider in een land (of regio) maar dat Spotter GPS Watch altijd kiest voor het best beschikbare mobiele netwerk ongeacht de mobiele provider. Het is ook mogelijk om via Skype  naar de Spotter te bellen, deze manier van bellen  is  voordeliger.

Tip: Nadat u de Spotter GPS Watch heeft gebeld, kunt u het nummer opslaan zodat u ook buiten de app direct naar de Spotter GPS Watch kunt bellen zonder gebruik van de app.Tags: GPS Watch locatie bekijken, GPS Watch zone instellen, GPS Watch sos alarm, GPS Watch tring me, GPS Watch alarm instellen, GPS Watch stappenteller, GPS Watch bellen

Kies uw taal