Kies uw taal

Kat vermist, wat nu?

Kent u dat gevoel dat uw kat ’s avonds niet meer thuis komt en dat u niet weet waar uw kat is of wat er is gebeurd? Een nachtmerrie! We geven uitleg wat u kunt doen bij vermissing van uw kat en bij het terugvinden.

Meldingen in 2019

In 2019 zijn er in totaal 81.725 meldingen binnengekomen bij Amivedi van vermiste en gevonden huisdieren. Ruim 80% van de meldingen gaat over gevonden en vermiste katten. Zuid-Holland heeft de meest geregistreerde meldingen (18.272) van vermiste katten. Per dag worden er gemiddeld 231 meldingen van vermiste katten afgehandeld. Best veel dus.

Waarom lopen katten weg?

Katten kunnen door verschillende oorzaken vermist raken. De bekendste oorzaak is bij verhuizing. Voor een kat voelt de nieuwe omgeving niet als een vertrouwde omgeving. Uw kat is dan waarschijnlijk opzoek naar de oude woning of de vertrouwde omgeving.

Een andere reden is het opnemen van een nieuwe kat bij uw huidige kat. Uw huidige kat heeft een territorium opgebouwd dat hij niet graag wil delen met het nieuwe familielid. Uw huidige kat kan dan weglopen.  

Ik ben mijn kat kwijt

Als u uw kat kwijt bent kunt u een aantal dingen doen:

Ik heb een kat gevonden

Als u een kat heeft gevonden kunt u een aantal dingen doen.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn kat kwijt raak?

Om te voorkomen dat uw kat kwijt raakt, kunt u uw kat een GPS Tracker meegeven. Met een kat GPS Tracker om de hals verliest u uw kat nooit meer uit het oog. Online en via een smartphone app ziet u waar uw kat is. Daarnaast geeft een GPS Tracker nog meer leuke inzichten zoals de activiteiten en hotspots van uw kat.

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding