Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Taal

Kattenbrokken of natvoer – wat is het beste voor uw kat?

Kattenvoer lijkt erg makkelijk om te kopen, maar er zijn zo veel verschillende keuzes. Kiest u juist voor kattenbrokken of juist voor natvoer?

Kattenbrokken en natvoer zijn beiden geschikt als totaalvoeding voor de kat en voldoen in de meeste gevallen aan de richtlijnen die voor kattenvoer zijn opgesteld. Natvoer is hierin de beste keuze omdat dit voer het meest in de buurt komt bij het oorspronkelijke dieet van een kat dat bestaat uit muizen, vogels en andere kleine dieren die met huid en haar worden opgegeten. Nog een voordeel is dat natvoer in tegenstelling tot kattenbrokken veel vocht bevat.

Belangrijke ingrediënten  van kattenvoer

Voor- en nadelen van kattenbrokken

De voordelen:

De nadelen:

Natvoer

Natvoer geeft u een aantal keer per dag want de kat kan niet de hele dag door eten. Bij natvoer is het belangrijk dat het bakje schoongemaakt wordt. Natvoer heeft een betere samenstelling, meer vlees, minder koolhydraten en groenten, bevat meer vitamines, mineralen en minder kunstmatige toevoegingen. Katten die vooral natvoer eten, krijgen minder snel te maken met suikerziekte en weten hun spiermassa te behouden.

Eiwitten in kattenbrokken en natvoer

Een juiste kattenbrok bestaat uit voldoende eiwitten. Katten eten over het algemeen vlees, daardoor hebben ze een hoge omzetting van eiwit naar energie. Dat is de reden waarom katten zoveel eiwitten nodig hebben.

Over het algemeen zit er in natvoer iets meer eiwitten doordat er meer vlees in zit. In kattenbrokken zitten vaak plantaardige eiwitten. Ook als u een goedkoper natvoer koopt, zitten daar vaak voldoende dierlijke eiwitten in.

Vetten in kattenbrokken en natvoer

Natvoer is over het algemeen vetter dan kattenbrokken. Maar doordat natvoer meer vocht bevat, heeft het vaak toch minder calorieën dan kattenbrokken.


Vocht in het voer

Vocht in kattenbrokken is het enige wat mist. Het is daarom belangrijk dat u minimaal 50% van het dieet uit natvoer laat bestaan. Katten zijn namelijk slechte drinkers. Katten krijgen via hun natvoer rond de 65% en 75% aan water binnen. Bij brokken krijgen ze maar tussen de 7 en 10% aan vocht binnen.

Een selectie van merken kattenbrokken

Power of Nature Meadowland

Bevat alles wat een kattenbrok zou moeten bevatten. Dit is 1 van de kattenbrokken met een hoog vleesgehalte.

Celtic Connection

Deze brokken zijn bijzonder, omdat er algen worden gebruikt zoals omega 3-bron. Hierdoor blijven de omega 3-vetzuren langer actief en gezond.

Orijnen

Bij deze kattenbrokken zitten bijna alle benodigde voedingsstoffen die een kat nodig heeft.

Markus Muhl Beutenah

Deze brok bevat het meeste vlees van alle kattenbrokken en is koud geperst.

Whiskas

Whiskas heeft alle essentiële voedingsstoffen zoals proteïnen, vetten, koolhydraten, vitaminen en minerale in het kattenvoer zitten.

Felix

Felix recepten zijn met hoogwaardige ingrediënten gemaakt en bereid met malse stukjes in een gelei, voor een onweerstaanbare maaltijd voor je kat.

Tip: doe uw kat een kat GPS tracker om. Zo weet u altijd waar hij is en welke avonturen hij heeft beleefd. 

 

 

Kies uw taal

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding