Kies uw taal

Katten in de tuin houden, zo doe je dat

De meeste katten vinden het heerlijk om naar buiten te gaan om de wijde wereld in te trekken, maar helaas is dit niet voor alle katten weggelegd. Er zijn verschillende redenen waarom katten niet naar buiten kunnen. U woont bijvoorbeeld langs een drukke weg of midden in de stad. Er zijn veel katvriendelijke oplossingen om ervoor te zorgen dat uw kat veilig buiten kan zijn. Hier vindt u een aantal mogelijkheden. Tip: doe uw kat een kat GPS tracker om, zo weet u altijd waar hij is mocht hij de tuin verlaten. 

Beschermnet

U kunt een beschermnet over uw tuin spannen. U voorkomt zo dat uw kat uit de tuin kan en er kunnen geen andere dieren de tuin in. Deze methode is erg geschikt voor een kleine tuin of voor een balkon. U kunt dit zelf monteren, maar u kunt het ook opmaat laten maken.

Buitenren

Een ren kunt u helemaal naar uw eigen grootte en smaak maken. Een ren heeft veel verschillende mogelijkheden. Er zijn zo veel verschillende materialen die u kunt gebruiken. Zorg er wel voor dat de buitenkant bestaat uit stevig fijnmazig gaas. U kunt bijvoorbeeld een deel van een tuinhuisje ombouwen tot een kattenverblijf. Het is ook mogelijk om een kant en klare ren te kopen.

Kattenschrikdraad

Om uw kat in de tuin te houden kunt u kattenschrikdraad plaatsen. Er wordt dan een elektrische impuls afgegeven aan de draad die u rond de schutting spant. Als uw kat of andere katten tegen de draad aanlopen wordt een impuls afgegeven waardoor uw kat en andere katten uit de buurt blijven.

Strips

Een andere methode om uw kat in de tuin te houden zijn strips. U kunt de strips op een hek, schutting, deur of dak plakken. Het is een simpel systeem, waarbij een roterende cilinder ervoor zorgt dat katten geen grip krijgen.  

Afrastering

Om ervoor te zorgen dat uw kat de tuin niet kan verlaten, kunt u het best al uw tuinafscheidingen afrasteren. Hierdoor wordt het onmogelijk voor uw kat om over de schutting of muur te klimmen. Afrastering is gemakkelijk om te maken. Zorg dat u de bovenzijde goed schuin afwerkt met een hoek naar binnen die ver genoeg doorloopt. U kunt hierbij het best gebruik maken van grofmazig gaas. Let erop dat kliko’s, tafels en andere objecten waar uw kat op kan zitten niet te dicht bij de schutting staan, omdat ze anders over de schutting heeft kunnen springen.  

Omheiningssysteem met of zonder draad

Om het systeem te laten werken zijn 3 producten nodig: een zender, een ontvanger halsband en een antennedraad. De antennedraad plaatst u boven of ondergronds op de afbakeningszone. U verbindt deze vervolgens met de zender. Uw kat draagt een ontvanger halsband en zodra uw kat over de grens komt hoort u een piepje. Als uw kat dan nog verder loopt krijgt die een elektrostatische correctie. U kunt er ook voor kiezen om uw kat geen elektrostatische correctie te laten krijgen.

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding