Kies uw taal

Spotter

Veilig GPS kinderhorloge, waarop moet u letten?

Uit onderzoeken is gebleken dat GPS kinderhorloges helaas niet altijd even veilig zijn. Waar moet u op letten bij aankoop van een GPS kinderhorloge en welke gevaren zijn er wanneer een horloge niet veilig is?

Als u besluit om een GPS kinderhorloge aan te schaffen is het o.a. belangrijk dat u erop let met welke software/app dit horloge wordt bestuurd en hoe de gegevens worden verzonden en opgeslagen. Uit het verleden is gebleken dat de gevaren groot zijn als de veiligheid van GPS Kinderhorloges niet gewaarborgd is.

GPS Horloge SETracker niet veilig

GPS Kinderhorloges die werken met de SETracker app worden door de consumentenbond afgeraden, omdat bij deze GPS kinderhorloges grote veiligheidslekken zijn ontdekt. Zo kunnen kwaadwillende vanaf elke plek in de wereld zien waar het kind zich op dat moment bevindt. Zij kunnen het GPS kinderhorloge op afstand bedienen, afluisteren en communiceren met het kind.

Zelf een simkaart kopen of juist niet?

De meeste GPS kinderhorloges werken door middel van een simkaart  waarmee gegevens via het mobiele netwerk worden verstuurd.  Veelal dient u deze simkaart bij een willekeurige provider te kopen en in het GPS kinderhorloge te plaatsen. Deze manier brengt de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee. Daarom adviseren wij gebruik te maken van een GPS kinderhorloge dat gebruik maakt van een geïntegreerde beveiligde simkaart dat al in het GPS kinderhorloge is geplaatst (zoals  bij Spotter). Dit zorgt er namelijk voor dat deze simkaart alleen communiceert via het platform van bijvoorbeeld Spotter en dat anderen hier niet bij kunnen komen. Dit verhoogt de veiligheid van het GPS kinderhorloge aanzienlijk.

Veilige GPS tracker simkaart

Hoe worden gegevens verstuurd

Locatiegegevens worden vanuit het GPS kinderhorloge verstuurd naar een platform of app waarop u de gegevens bekijkt.  Belangrijk hierbij is dat de gegevens vanuit het GPS horloge veilig worden verzonden, door middel van een SSL-verbinding. Dit is een beveiligde en afgeschermde verbinding  waardoor derden hier geen toegang tot hebben.

Veilig GPS Kinderhorloge Spotter

Waar worden gegevens opgeslagen

Ook is het bij een aantal GPS kinderhorloges niet helemaal duidelijk waar de persoonsgegevens van uw kind worden opgeslagen, zoals locatiebepalingen, noodmeldingen en eventuele foto’s. U zou uiteraard niet willen dat dit soort kwaadwillende over de data van uw kind kunnen beschikken. Zorg er daarom voor dat locatiegegevens op een veilige plek worden opgeslagen bij bijvoorbeeld een hostingpartner die ISO gecertificeerd is en voldoet aan de  Europese veiligheidsnormen. Kijk daarnaast ook goed wat er gebeurt met gegevens. Of deze bij de betreffende leverancier blijven, voldoen aan de AVG-wetgeving en ook niet worden doorverkocht. Het GPS kinderhorloge van Spotter voldoet aan bovenstaande normen.  Op deze pagina leest u hoe Spotter dit doet.

GPS kinderhorloge

Dit is een veilig GPS Kinderhorloge

Het Spotter GPS kinderhorloge is voorzien van CE markering wat aangeeft dat dit product voldoet aan de veiligheidseisen die worden opgelegd door de Europese richtlijnen. De privacy van de gebruiker/uw kind is hierdoor volledig gewaarborgd. Daarnaast wordt de hoogste norm van databeveiliging gehanteerd voor een veilige gegevensverwerking. Zo kunt u met een gerust hart uw kind buiten laten spelen, sporten etc, zonder dat u zich ongerust hoeft te maken dat iemand misbruik maakt van de data op het GPS kinderhorloge.

Wij hopen dat u op deze manier wat meer uitleg heeft gekregen over de veiligheid van een GPS kinderhorloge en dat het wellicht geen verstandige keuze is om bijvoorbeeld via AliExpress een GPS kinderhorloge aan te schaffen. Doe in ieder geval goed onderzoek voordat u een GPS kinderhorloge gaat aanschaffen, zeker omdat dit wordt gebruikt voor alles wat je lief is!

GPS Kinderhorloge Spotter

GPS horloge vandaag besteld, morgen in huis!

Bestel  de Spotter GPS Watch voor kids gemakkelijk en snel in de webshop en profiteer van een scherpe korting. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld,  is de volgende dag al in huis.

GPS kinderhorloge Spotter
De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding