Op werkdagen besteld voor 15:00 uur dezelfde dag verstuurd • 14 dagen recht op retour en 2 jaar garantie
Zakelijk bestellen Taal

Veilig GPS kinderhorloge, waarop moet u letten?

Uit onderzoeken is gebleken dat GPS kinderhorloges helaas niet altijd even veilig zijn. Waar moet u op letten bij aankoop van een GPS horloge en welke gevaren zijn er wanneer een horloge niet veilig is?

Als u besluit om een GPS kinderhorloge aan te schaffen is het onder andere belangrijk dat u erop let met welke software/app dit horloge wordt bestuurd en hoe de gegevens worden verzonden en opgeslagen. Uit het verleden is gebleken dat de gevaren groot zijn als de veiligheid van GPS Kinderhorloges niet gewaarborgd is.

GPS Horloge met SETracker blijkt niet veilig

GPS horloges die werken met de SETracker app worden door de consumentenbond afgeraden omdat bij deze GPS kinderhorloges grote veiligheidslekken zijn ontdekt. Zo kunnen kwaadwillende vanaf elke plek in de wereld zien waar het kind zich op dat moment bevindt. Zij kunnen het GPS kinderhorloge op afstand bedienen, afluisteren en communiceren met het kind.

Kwaadwillenden kunnen vanaf elke plek in de wereld zien waar je kind is, de locatiegegevens manipuleren én de kinderen kunnen worden afgeluisterd.

Zal ik zelf een simkaart kopen of juist niet?

De meeste GPS horloges werken door middel van een simkaart  waarmee gegevens via het mobiele netwerk worden verstuurd.
Veelal dient u deze simkaart bij een willekeurige provider te kopen en in het GPS kinderhorloge te plaatsen. Deze manier brengt de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee.

Daarom adviseren wij gebruik te maken van een GPS kinderhorloge dat gebruik maakt van een geïntegreerde beveiligde simkaart dat al in het GPS kinderhorloge is geplaatst (zoals  bij Spotter het geval is). Dit zorgt er namelijk voor dat deze simkaart alleen communiceert via het platform van bijvoorbeeld Spotter en dat anderen hier niet bij kunnen komen. Dit verhoogt de veiligheid van het GPS kinderhorloge aanzienlijk.

Veilige GPS tracker simkaart

Hoe worden de gegevens verstuurd?

Locatiegegevens worden vanuit het GPS kinderhorloge verstuurd naar een platform of app waarop u de gegevens bekijkt.  Belangrijk hierbij is dat de gegevens vanuit het GPS horloge veilig worden verzonden, door middel van een SSL-verbinding. Dit is een beveiligde en afgeschermde verbinding  waardoor derden hier geen toegang tot hebben.

VeiligGPS-Kinderhorloge Spotter

Waar worden mijn gegevens opgeslagen?

Ook is het bij een aantal kinderhorloges niet helemaal duidelijk waar de persoonsgegevens van uw kind worden opgeslagen, zoals locatiebepalingen, noodmeldingen en eventuele foto’s. U wilt uiteraard niet dat dit soort kwaadwillende over de data van uw kind kunnen beschikken. Zorg er daarom voor dat locatiegegevens op een veilige plek worden opgeslagen bij bijvoorbeeld een hostingpartner die ISO gecertificeerd is en voldoet aan de  Europese veiligheidsnormen.

Kijk daarnaast ook goed wat er gebeurt met gegevens. Of deze bij de betreffende leverancier blijven, voldoen aan de AVG-wetgeving en ook niet worden doorverkocht. Het kinderhorloge van Spotter voldoet aan bovenstaande normen.  Lees meer over de beveiliging en privacy van Spotter.

veiligheidszone gps horloge

Wat is een veilig GPS Kinderhorloge?

Het Spotter GPS kinderhorloge is voorzien van CE markering wat aangeeft dat dit product voldoet aan de veiligheidseisen die worden opgelegd door de Europese richtlijnen. De privacy van de gebruiker/uw kind is hierdoor volledig gewaarborgd.

Daarnaast wordt de hoogste norm van databeveiliging gehanteerd voor een veilige gegevensverwerking. Zo kunt u met een gerust hart uw kind buiten laten spelen, sporten en meer, zonder dat u zich ongerust hoeft te maken dat iemand misbruik maakt van de data op het GPS horloge.

Wij hopen dat u op deze manier wat meer uitleg heeft gekregen over de veiligheid van een kinderhorloge en dat het wellicht geen verstandige keuze is om bijvoorbeeld via AliExpress zomaar een GPS kinderhorloge aan te schaffen. Doe in ieder geval goed onderzoek voordat u een GPS horloge gaat aanschaffen, zeker omdat dit wordt gebruikt voor hetgeen wat u het meest kostbaar is!

spotter gps horloge

GPS horloge vandaag besteld, morgen al in huis!

Bestel  de Spotter GPS Watch voor kids gemakkelijk en snel in de webshop en profiteer van een scherpe korting. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld,  is de volgende dag al in huis.

Bestel nu online

Spotter GPS Watch Verpakking Voorkant

De technische details

Afmetingen
Gewicht
Afdichting
Simkaart
CE-markering
GSM frequentie
Batterij
Stand-by 

Processor
46,6mm x 40,5mm x 15,5mm
44 gram
IP66 (spatwaterdicht)
Inclusief beveiligde simkaart
Ja
900/1800 MHZ of 850/1900 MHZ
420mAh
Gemiddeld 3 dagen
MT2503D

Spotter GPS horloge kind

Kies uw taal