Op werkdagen besteld voor 15:00 uur dezelfde dag verstuurd • 14 dagen recht op retour en 2 jaar garantie
Zakelijk bestellen Taal

Je kind volgen via GPS, mag dat?

Steeds meer ouders kiezen voor een GPS tracker of GPS horloge voor kinderen.  Handig voor als je kind alleen  buiten speelt, naar school fietst of voor op vakantie. Zo weet je als ouder altijd waar je kind is en je kan zelfs met elkaar bellen in geval van nood. Naast het traceren zijn de meeste kind gps horloges en trackers voorzien van nog meer handige functies.

Maar de grote vraag is, mag je een kind volgen en hoe zit het met de privacy van een kind?

Ook de Telegraaf hielt zich met dit vraagstuk bezig en wendde zich tot Spotter. Lees hier het artikel van de Telegraaf.

Je kind opvoeden met een GPS tracker

Opvoeden dient als doel te hebben het kind zelfstandig te maken. Het gebruik van een kind GPS tracker of kind GPS horloge moet binnen dit kader te verantwoorden zijn.

Bij een heel jong kind dat nog geen mobiele telefoon heeft, kan het gebruik van een GPS tracker bijdragen aan deze zelfstandigheid. De ouder kan online zien waar het kind is en mocht het verdwalen of er is iets aan de hand kan er direct actie ondernomen worden.   Het kind leert hierdoor zelfstandig en vrij rond te lopen of te fietsen, maar is er een vangnet van ouders.

Bij een wat groter kind zal  verdwalen minder van toepassing zijn, maar zal het eerder gaan om de plaatsen waar het kind komt. Is een kind bijvoorbeeld op school aangekomen of bij een vriendje? Of kan het handig zijn om een alarm af te laten gaan als signaal voor het avondeten.  Ook bij een wat groter kind is het een haakje naar zelfstandigheid.

Mag ik mijn kind volgen met een GPS tracker - emma

Mag je een GPS tracker gebruiken voor kinderen?

Het volgen van een kind en altijd weten waar het is voelt voor sommigen als inbreuk op de privacy van het kind, zeker als het om een ouder kind gaat van bijvoorbeeld 13 jaar. De wet kent hier geen regelgeving voor en het is daarom toegestaan om een kind te volgen met een GPS horloge of GPS tracker. Kinderen hebben recht op privacy, maar ouders hebben de zorgplicht en opvoedplicht en daarbinnen moet dus een redelijke afweging worden gemaakt.

De AVG privacywet (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is ook niet van toepassing op het volgen van een kind door middel van een GPS tracker omdat dit binnen de privésfeer ouder/kind  speelt.  De AVG geldt niet bij particuliere verwerking van persoonsgegevens voor huishoudelijke doeleinden.

Mag ik mijn kind volgen met een GPS tracker - rennen

Nederlandse ouder wil graag weten waar kind uithangt

Dit blijkt uit onderzoek van Sherloq  market research & insights uitgevoerd onder 504 Nederlandse ouders .

Nederlandse ouders willen GPS-oplossingen gebruiken om te weten waar hun kind is. De privacy van het kind vinden zij daaraan ondergeschikt. Hoewel twee derde van de ouders nog geen GPS-producten of -diensten gebruikt om op de hoogte te blijven van het gaan en staan van hun kroost, is een ruime meerderheid hierin wel geïnteresseerd.   Op dit moment (mei 2019) maakt al 35 procent van de ouders gebruik van GPS om te weten waar hun kind uithangt.
Bekijk het onderzoek

Mag ik mijn kind volgen met een GPS tracker - onderzoek

Hoe werkt een GPS tracker?

De Spotter GPS horloges en GPS trackers voor kinderen werken door middel van GPS (satellieten) en GPRS (mobiele netwerk) en bepalen de locatie van het kind. Er wordt gebruik gemaakt van de hoogste GPS-klasse wat ervoor zorgt dat locaties heel nauwkeurig zijn.

Vervolgens worden deze locaties verstuurd naar de Spotter software waarop u online kan inloggen en via een smartphone app. Locaties worden hier automatisch naar verstuurd en zo weet u altijd waar het kind is. Daarnaast beschikt het kind GPS horloge van Spotter ook over een belfunctie, kunnen er zones worden ingesteld en is het horloge voorzien van o.a. een SOS-knop voor noodgevallen.

kind volgen met een GPS tracker app

Privacy & beveiliging

De GPS producten van Spotter zijn veilig en betrouwbaar. Voorzien van een geïntegreerde beveiligde simkaart en CE-markering, wat betekent dat de producten voldoen aan de veiligheidseisen die worden opgelegd door alle Europese Richtlijnen.

Daarnaast wordt de hoogste norm van databeveiliging gehanteerd voor een veilige gegevensverwerking.  De privacy van uw kind is volledig gewaarborgd.   

Lees hier meer over beveiliging en privacy

Kind volgen met GPS - veiligheid

Spotter GPS horloge speciaal voor kids

De Spotter GPS Watch is een veilig GPS horloge voor kinderen. Wilt u het horloge direct bestellen? Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, is de volgende dag bezorgd.

Bestel in de webshop  Meer over de GPS Watch

Spotter GPS Watch Verpakking Voorkant

Kies uw taal