Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Taal

Katten, wat doen ze de hele dag?

Iedereen verwacht dat katten drukke huisdieren zijn die altijd wat moeten doen, maar dat is echter niet zo. Katten slapen circa 40% tot 60% van hun leven. Dat had u zeker niet verwacht?   


Kattengedrag in de zomer

De zomer is opkomst. Katten vinden het heerlijk als ze naar buiten mogen. Buiten rondlopen is voor katten één groot avontuur. De ruimte om te eten, te rennen, te jagen, te spelen met anderen katten en om lekker in de zon te rusten.

Katten zijn echte jagers. Het jachtinstinct bij katten verdwijnt nooit, maar ze passen zich wel aan de omgeving aan. Katten maken hun eigen territorium door geurtjes achter te laten.

Katten lopen op veel verschillende paden. Overal laten ze geurtjes achter, zodat hun territorium steeds groter wordt. Elke keer als ze weer buiten zijn, lopen ze dezelfde paden af om weer hun geur af te geven.

Uren lang zonnen is ook echt iets voor katten. Meestal hebben ze hun vaste en rustige plekjes die ze opzoeken.

Kattengedrag in de winter

In de winter zit uw kat vaker binnen dan in de zomer vanwege de kou, regen en sneeuw. Katten slapen in deze periode graag. In de winter dicht bij de kachel, want katten houden van warmte en aandacht.

Als uw kat zich gaat vervelen bestaat zijn dag alleen nog maar uit slapen en eten. Het belangrijkste is om uw kat met kattenspeeltjes bezig te houden. Katten hebben net zoals mensen energie die ze kwijt moeten. Katten speeltjes zijn dan ook goed voor de lichaamsbeweging. Op deze manier voorkomt u dat uw kat te zwaar wordt.

Weet precies wat uw kat doet

Als kattenbaasje is het een fijn gevoel om te weten waar uw kat is. Om met een gerust hart thuis te zitten geeft u uw kat een GPS Tracker mee. Met een  katten GPS Tracker om de hals verliest u uw kat nooit meer uit het oog. Online en via een smartphone app ziet u waar uw kat is. Daarnaast geeft een GPS tracker nog meer leuke inzichten zoals de activiteiten en hotspots van uw kat.

 

Kies uw taal

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding