Op werkdagen besteld voor 15:00 uur dezelfde dag verstuurd • 14 dagen recht op retour en 2 jaar garantie
Zakelijk bestellen Taal
Spotter GPS kinderhorloge in Dikke datashow ZAPP

ZAPP Dikke Datashow “Je kind tracken, hoe zit dat nou precies?”

In de Dikke Datashow van NPO ZAPP onderzoekt Jard Struik hoe en waarom ouders steeds vaker gebruik maken van GPS trackers of apps voor het volgen van de kids. Kan je als kind dan nog wel iets stiekem doen? En wordt de wereld er veiliger van? Hoe zit het eigenlijk met je privacy en mogen ouders je altijd in de gaten houden. Jard gaat op zoek naar antwoorden op deze vragen en brengt een bezoek aan Spotter.

Bekijk hier de volledige aflevering

Tijdens het bezoek van Jard leggen we uit wat we precies doen. “We hebben GPS trackers voor katten, honden en ook voor kinderen zodat je weet waar je geliefden zijn”, aldus Wendy Hofman, marketing manager van Spotter. Zij laat zien dat als je kind het Spotter horloge om heeft, je precies kan zien waar je kind is via de computer of via de app. 

Hoe zit het dan met de privacy van het kind? “Dat is iets tussen de ouders en het kind zelf hoe ze daarmee omgaan” legt Wendy uit. “We hebben onderzoek gedaan onder Nederlandse ouders en daar komt duidelijk in naar voren dat ouders willen weten waar het kind is in een bepaalde leeftijd”.

Yard: “Dus stel, je bent 4 jaar oud en verdwaald, dan is het misschien toch wel fijn dat je ouders je kunnen vinden”. Dit beaamt Wendy en laat zien hoe de SOS-knop werkt zodat je als kind kan laten weten als er  iets aan de hand is. 

Yard is nieuwsgierig en gaat het zelf op zijn skates uitproberen. In de aflevering zie je precies hoe dit is verlopen 😊.  

Vervolgens gaat Yard op bezoek bij moeder Noortje en haar drie kinderen die allemaal gebruik maken van een GPS horloge. Haar zoon legt uit wat hij er allemaal mee kan doen. Noortje vertelt dat ze de GPS functie heel veel gebruikt en de kids het GPS horloge altijd om doen als ze naar buiten gaan. En waarom dan eigenlijk? Omdat haar kinderen vroeger echte weglopers waren. Een GPS horloge geeft haar nu veel meer rust. 

Ook zijn er apps die online bijhouden wat je kind doet. Dus bijvoorbeeld welke games ze aan het doen zijn of welke sites er worden bezocht.  Yard neemt ze met je door.

Techfilosoof Marjolein houdt zich bezig met tech en privacy en vertelt wat zij van de deze ontwikkelingen vindt. Ook vertelt ze dat sommige GPS horloges niet heel veilig zijn. Bij Spotter wordt de hoogste norm van veiligheid gehanteerd waardoor onze GPS horloges veilig zijn in het gebruik. Hier lees je hoe wij dit doen.

« Terug

Kies uw taal