Op werkdagen besteld voor 15:00 uur dezelfde dag verstuurd • 14 dagen recht op retour en 2 jaar garantie
Zakelijk bestellen  

6 tips om te voorkomen dat u uw kind kwijt raakt

Veel gezinnen gaan dit jaar niet op vakantie in het buitenland, maar blijven in Nederland. Een mooi moment dus om toerist te zijn in eigen land. Voor iedere ouder is het een nachtmerrie om haar kind kwijt te raken, bijvoorbeeld in een zwembad, pretpark, het strand of de dierentuin. In de vakantieperiode komt het helaas nog te vaak voor dat er kinderen kwijtraken. In dit artikel geven wij u 6 tips om dit probleem te voorkomen.

Tip 1: Maak afspraken

Als u op een onbekende bestemming komt voor uw kind, is het goed om afspraken te maken. Leg uit wat uw kind moet doen als hij u kwijtraakt. Spreek een ontmoetingspunt af voor als jullie elkaar uit het oog verliezen. Als uw kind dit begrijpt en weet wat hij moet doen, kunt u afspraken maken over hoe ver hij mag gaan.

Tip 2: Zorg voor herkenningspunten

Nadat jullie hebben afgesproken waar jullie elkaar treffen, is het goed om een rondje te lopen en de buurt te verkennen, zodat uw kind zich kan gaan oriënteren. Wijs uw kind op herkenningspunten, zoals bijvoorbeeld bij de hoge glijbaan of op het strand bij de herkenbare kinderafbeelding.

Tip 3: Let goed op

Het klinkt misschien logisch, maar de belangrijkste manier om te voorkomen dat uw kind kwijt raakt, is om goed op te letten. Hand in hand lopen verminderd de kans dat uw kind wegrent. Op het strand of in een speeltuin is dat lastiger, maar laat u zelf niet afleiden door de telefoon of iets anders want een kind kan binnen een paar seconden kwijt zijn.

Tip 4: Zorg dat uw kind opvalt en dat u hem kunt omschrijven

Een kind met een fel geel of oranje shirt is beter herkenbaar dan een kind met een wit of zwart shirt aan. Wanneer uw kind kwijt is, is het belangrijk dat u zijn kleding goed kan omschrijven. Mensen zullen vragen hoe uw kind er precies uitziet en wat hij aan heeft. Zo is het verstandig om aan het begin van de dag een foto te maken van uw kind met zijn outfit aan.

Tip 5: Geef uw kind een telefoonnummer mee

Het is handig om ’s ochtends voordat u met uw kind ergens naar toe gaat uw telefoonnummer op zijn arm te schrijven of een sticker op de kleding. Tegenwoordig kunt u ook gepersonaliseerde armbandjes of een ketting laten maken met het telefoonnummer erop.

Tip 6: Spotter GPS Horloge

Een oogje in het zeil houden als uw kids druk bezig zijn in een outdoor speeltuin, dierentuin of het strand?  Met het   Spotter GPS Kinderhorloge weet u altijd waar uw kind is en kunt u contact maken met uw kinderen. Fijn voor u én voor uw kind. Het horloge werkt online en via de Spotter app. Door het unieke design, het kleine formaat en lichtgewicht een prettig en mooi horloge dat kinderen met plezier dragen. Naast de track en trace functie kunt u ook met elkaar bellen, zones instellen en meer.

 

 

« Terug

Kies uw taal