Kies uw taal

Spotter

Speeltuin Alkmaar? Bekijk het overzicht plus een handige tip!

Er zijn zoveel verschillende speeltuinen in Alkmaar, maar hoe weet u welke het leukste is om naartoe te gaan met de kids. Daarom hebben we onderstaand een leuk overzichtje gemaakt van zowel indoor als outdoor speeltuinen in Alkmaar. 

 

In deze speeltuin in Alkmaar kunnen kinderen ravotten en spelen. Voor de kleinere kinderen is er een zandbak en een draaimolen, voor de oudere kinderen zijn er trampolines en genoeg andere toestellen.

Met het hele gezin een rondje gaan midgetgolfen, dat kan ook bij de Batavier.

Deze speeltuin in Alkmaar is leuk om een dagje naar toe te gaan. De speeltuin in groots opgezet, er zijn 5 verschillende speeltuinen. Je kunt er  springen op de trampoline of op hoge springkussens of skelteren en bootje varen. Voor de kleinere kinderen is er liedjesland. Daar kunnen de kinderen meezingen en dansen op de leukste kinderliedjes.

Deze kinderboerderij ligt midden in het Alkmaarderhout. Op deze stadsboerderij kunnen kinderen de dieren aaien en knuffelen. Er zijn schapen, geiten, kippen, cavia’s, konijnen, varkens, pauwen en nog veel meer dieren. Buiten het hek is er een mooie volière en een duiventil met verschillende vogelsoorten.

Tegenover de kinderboerderij ligt een kabouterspeeltuin waar kinderen kunnen spelen.

Een bezoek aan de kinderboerderij is leuk te combineren met een wandeling door het stadspark.

De Holle Bolle Boom is een grote speeltuin in Alkmaar waar kinderen kunnen klimmen en springen, maar ook goed kunnen verstoppen in de vele speeltoestellen.

Als het lekker weer is kunnen de kids in hun bikini/zwembroek door het fonteinplein lopen. Verder is er een spetter- en spatbad buiten. Dat is een leuk buitenzwembad met glijbanen voor kinderen t/m 7 jaar.

Bij minder goed weer is er een speelparadijs waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren. Voor de allerkleinsten is er een speciale afgezette speelruimte. In de Holle Bolle Plons (binnenzwembad) kunnen de kinderen in tropische tempraturen spelen. Er zijn glijbanen en speeltoestellen voor zowel jong als oud.

Neem de kinderen mee in de wondere wereld van de kabouters in het kabouterbos. Bij ieder huisje hoort u gelijk de vrolijke muziek.

In het park komen veel sprookjes aan bod: De reus ligt te snurken, maar kom maar niet aan zijn grote teen hoor! Of juist wel, want dan komt er een leuk liedje. In het kasteel van Violinde kan je naar de poppenvoorstelling kijken.

In het sprookjeswonderland zijn 2 grote speeltuinen waar kinderen kunnen klimmen en klauteren.

 

Handige tip!

Een oogje in het zeil houden als u kids druk bezig zijn in een outdoor speeltuin? Met het Spotter GPS Kinderhorloge weet u altijd waar uw kind is en kunt u contact maken met uw kinderen. Fijn voor u én voor uw kind. Het horloge werkt online en via de Spotter app. Door het unieke design, het kleine formaat en lichtgewicht een prettig en mooi horloge dat kinderen met plezier dragen. Naast de track en trace functie kunt u ook met elkaar bellen, zones instellen en meer.

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding