Kies uw taal

Waarom een GPS Tracker als uw kat al gechipt is?

De meeste katten in Nederland zijn gechipt. De laatste tijd verschijnen er ook steeds meer berichten over het traceren van katten door middel van een katten GPS Tracker. Nu vraagt u zich misschien af waarom u dit nodig zou hebben als de kat al gechipt is. Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen een kat chippen en het gebruik van een GPS Tracker. Hieronder kunt u lezen waarom de GPS Tracker een goede aanvulling is op het chippen van uw kat.

Wat is chippen en hoe werkt het?

Een kat chippen gebeurt bij de dierenarts. De meeste verzekeringen verplichten dit ook. Een chip is zo groot als een rijstkorrel en wordt ingebracht bij uw kat met een injectienaald. In de chip zit een microchip waarop het registratienummer van uw kat staat. Met deze chip kan de vinder van uw kat samen met de dierenarts u als eigenaar opsporen. Verder doet de chip niks.

Nadat uw kat is gechipt, moet u zelf uw gegevens en het chipnummer registeren bij Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG). U moet zelf zorgen dat de gegevens up-to-date blijven. Als u bijvoorbeeld bent verhuisd, moet u het adres wijzigen in de databank. Vergeet dit niet!

Verschil tussen uw kat chippen en een GPS Tracker

Als kattenbaasje is het een fijn gevoel om te weten waar uw kat uithangt. Om met een gerust hart thuis te zitten geeft u uw kat een GPS Tracker mee, waarmee u altijd weet waar uw kat is.

Alleen uw kat chippen is hiervoor namelijk niet genoeg. Als uw kat vermist is, kunt u geen locatie inzien of opvragen. Met een chip vindt u uw kat alleen maar terug als iemand anders hem vindt en met hem naar de dierenarts gaat. Maar met een GPS Tracker daarentegen kunt u uw kat altijd zelf volgen. Een katten GPS Tracker geeft elke 5 minuten bij beweging een locatie af.

Online en via een smartphone app ziet u waar uw kat is. Daarnaast geeft een GPS Tracker nog meer leuke inzichten zoals de activiteiten

 

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding