Kies uw taal

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Functies Spotter GPS Watch

Locatie bekijken

De Spotter GPS Watch stuurt iedere 5 minuten een locatie tijdens beweging.  Wanneer de Spotter GPS Watch niet in beweging is, wordt de locatie elke 5 uur verstuurd. De Spotter GPS Watch is uitgerust met een bewegingssensor die het verschil tussen beweging en stilstand herkent. Door in het online account naar de ‘Kaart’ te gaan, bekijkt u de locatie van de Spotter GPS Watch. Alle locaties kunt u gedurende 24 uur terugkijken, hierna worden de gegevens verwijderd.

Mocht u ervoor kiezen om vaker locaties te willen bekijken dan iedere 5 minuten? Dan kunt u de locaties handmatig opvragen. Door naar de Kaart te gaan, kunt u op het icoon klikken dat aangeeft waar de Spotter GPS Watch momenteel is en daar de optie ‘locatie opvragen’ selecteren. Gedurende 3 minuten ontvangt u nu iedere 20 seconden de actuele locatie van de Spotter GPS Watch. Als u in het Home menu de Spotter op de Kaart selecteert, kiest u in het menu voor ‘Meer’ en vervolgens ‘Locatie opvragen’. Dit valt binnen het prepaid tegoed en hier zijn verder geen extra kosten aan verbonden. Deze functie is uitsluitend te gebruiken op de Spotter GPS Watch.

Zones instellen

Bij Spotter GPS Watch kunt u heel eenvoudig een zone instellen. U logt in en gaat in het menu naar het kopje Zones en sleept één van de iconen (huis, werk, vrienden etc.) naar de kaart om een zone te maken. Pas de grootte van de zone aan door de straal te vergroten of te verkleinen. Op het moment dat er een locatie wordt bepaald buiten de zone, ontvangt u hier direct bericht van. Het is mogelijk om 5 verschillende zones in te stellen.

SOS alarm

Druk 3 seconden op de SOS-knop aan de rechter zijkant van de Spotter GPS Watch en er verschijnt op het horloge de tekst ‘SOS Sent’. De gekoppelde gebruiker ontvangt per e-mail en als pushbericht op de smartphone een SOS-melding met de naam van de Spotter en de locatie.

Tring me

Met deze functie laat u een geluidstoon op afstand afgaan. Dit kunt u doen via de optie ‘Tringel’ in de app. Klik op het icoon dat de huidige locatie van de Spotter GPS watch aangeeft, selecteer ‘Meer’ en klik op ‘Tringel’. De Spotter GPS Watch geeft nu gedurende 1 minuut een geluidstoon af.


Alarm instellen

Stel 3 verschillende alarmtijden in wanneer u een alarm af wilt laten gaan op de Spotter GPS Watch. Dient u bijvoorbeeld medicijnen in te nemen op een bepaald tijdstip of moet uw kind op tijd thuis zijn voor het eten? Stel een alarm in dat eenmalig af moet gaan of stel alarmen in die op bepaalde dagen van de week af moeten gaan. Het alarm is handmatig uit te zetten door het display van de Spotter GPS Watch aan te raken. Na 30 seconden stopt het alarm automatisch. 

Let op: Ook als de Spotter GPS Watch uitstaat, gaat het alarm af mits de batterij opgeladen is.

Stappenteller

Met de stappenteller kunt u bijhouden hoeveel stappen er zijn gezet. Het aantal stappen wordt dagelijks gereset, zodat u uiteindelijk een mooi overzicht krijgt met het aantal stappen die per dag zijn gezet. Ga naar het homescherm en klik op de Spotter op de kaart, selecteer “Meer” en klik op “Stappenteller”. Het aantal stappen is zowel via de app als via de Spotter GPS Watch zelf te zien. 

Bellen

Ook kunt u bellen naar de Spotter GPS Watch, bijvoorbeeld in het geval dat een persoon in nood is en u graag contact wenst. U logt in op de Spotter app en klikt op het icoon van de Spotter GPS Watch op de kaart. Vervolgens opent een menu en selecteert u “Bellen”. De Spotter gaat nu over. Het telefoongesprek kan worden aangenomen door op het zilveren icoon onder het display van de Spotter GPS Watch te klikken. Het telefoongesprek kan worden beëindigd door op het rode telefoontje in het display van de Spotter GPS Watch te klikken.

Let op: Wanneer u naar de Spotter GPS Watch belt vanaf uw eigen smartphone is dit exclusief het prepaid tegoed. U belt naar een Europees mobiel nummer waar de belkosten van uw telefoonprovider voor gelden.

De Spotter GPS Watch is voorzien van een ingebouwde roaming simkaart, welke ervoor zorgt dat de Spotter GPS Watch door héél Europa op alle beschikbare mobiele netwerken werkt zonder meerprijs. Zelfs binnen Nederland werkt Spotter GPS Watch op alle beschikbare mobiele netwerken. De reden hiervoor is dat Spotter GPS Watch niet afhankelijk wil zijn van de netwerkdekking van één enkele mobiele provider in een land (of regio) maar dat Spotter GPS Watch altijd kiest voor het best beschikbare mobiele netwerk ongeacht de mobiele provider. Het is ook mogelijk om via Skype  naar de Spotter te bellen, deze manier van bellen  is  voordeliger.

Tip: Nadat u de Spotter GPS Watch heeft gebeld, kunt u het nummer opslaan zodat u ook buiten de app direct naar de Spotter GPS Watch kunt bellen zonder gebruik van de app.

Tags: GPS Watch locatie bekijken, GPS Watch zone instellen, GPS Watch sos alarm, GPS Watch tring me, GPS Watch alarm instellen, GPS Watch stappenteller, GPS Watch bellen

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding