Kies uw taal

Voorkom dat u uw kind kwijtraakt op het strand

Voorkom dat u uw kind kwijtraakt op het strand

Met het mooie weer van de afgelopen weken en het vooruitzicht de komende dagen, belooft het weer een druk strandweekend te gaan worden. Hele gezinnen trekken massaal naar de kust om van de zon, zee en strand te genieten. Tijdens één van de drukste strandweekenden van 2018 werd er een seizoensrecord verbroken van veertig tot vijftig vermissingen!

Oorzaak

Volgens de reddingsbrigade van Kijkduin is het aantal vermissingen vooral te danken aan de onoplettendheid van ouders die meer oog hebben voor hun smartphone dan voor hun kind(eren). ‘’Mensen zitten tegenwoordig de hele tijd op hun telefoon. En ondertussen laten ze kinderen bij de zee spelen. Kinderen moet je nooit alleen laten op het strand. Pas als ze een jaar of 16 zijn, snappen ze de gevaren van de zee’’, aldus Mark Beeloo van de reddingsbrigade Kijkduin. Volgens de reddingsbrigade beseffen ouders vaak niet hoe lastig het is om je eigen parasol terug te vinden vanuit de branding.

Tips

  • Schakel de hulp van een GPS Tracker of GPS horloge in, bijvoorbeeld een Spotter. Zo kunt u uw kind volgen via de Spotter App op uw mobiele telefoon en in noodgevallen kunt u ervoor kiezen om naar de GPS Tracker of GPS horloge te bellen.
  • Geef jonge kinderen een polsbandje mee met daarop bijvoorbeeld een naam en telefoonnummer. Deze bandjes met het te bellen noodnummer erop zijn gratis af te halen bij de reddingsbrigade.
  • Maak op het strand een foto van uw kind. Mocht uw kind vermist raken, kunt u de foto aan hulpdiensten laten zien hoe uw kind eruit ziet en welke kleding hij/zij momenteel draagt.
  • Spreek met uw kind af waar jullie elkaar ontmoeten als jullie elkaar kwijt zijn. In Kijkduin zijn er ‘verdwaalpalen’ met daarop een pictogram of tekening. Dit soort herkenningspunten zijn een stuk eenvoudiger terug te vinden dan een strandtent of parasol.

« Terug
De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding