Kies uw taal

Slim: GPS tracker in sigarettenpakjes

Slim: GPS tracker in sigarettenpakjes

Winkelketen Primera gaat gebruik maken van GPS trackers om sigarettendieven op te sporen. Inmiddels heeft de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb de eerste sigarettenverpakkingen met daarin GPS trackers in een winkel geplaatst.

Kleine GPS trackers
Tussen de normale pakjes sigaretten worden namaakpakjes geplaatst, waarin een GPS tracker zit. Volgens de Primera zijn deze pakjes niet van echt te onderscheiden. Wanneer een sigarettendief het tabaksschap leeghaalt, is er een grote kans dat ook de namaakpakjes meegenomen worden, waarin de GPS tracker aanwezig is.

Maatregelen
Dit is de zoveelste investering die Primera doet in het afschrikken en betrappen van sigarettendieven. Voorheen werden er al camera’s geplaatst, rolluiken, paaltjes voor winkels en mistgeneratoren. Het aantal inbraken is de laatste jaren stabiel op zo’n dertig per jaar, waar dat 10 jaar geleden nog zo’n 50 inbrakenper jaar bedroeg. Directeur Gert van Doorn van Primera is nog niet tevreden met de daling: ‘’De diefstal leidt tot grote materiële en immateriële schade voor de betrokken ondernemers. We hebben alles al gezien, van plofkraken tot auto’s door de pui. Vaak wordt alles vernield en alle tabak meegenomen. Dat gaat om duizenden euro’s per keer. Los van de materiële schade is ook de emotionele impact voor de eigenaren enorm.”

Spotter
De nieuwe aanpak moet afschrikwekkend zijn, maar heeft ook het doel om daders op heterdaad te betrappen. Voor winkelketens die een soortgelijke aanpak willen hanteren is de Spotter GPS tracker een uitkomst. Met deze kleine GPS tracker kunnen de gestolen goederen direct opgespoord worden.

« Terug
De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding