Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Taal

Maar liefst 95% van de Amsterdamse Vespa’s wordt gestolen

Stedelingen die een Vespa hebben, kunnen erop wachten dat deze gestolen wordt.

Landelijk is bekend dat 4%  van de Vespa’s binnen vijf jaar gestolen wordt, dit blijkt uit cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit, terwijl scooters van het merk Piaggio drie keer zo vaak worden ontvreemd. In de regio Amsterdam-Amstelland werden in het eerste halfjaar van 2015 ruim 2100 bromfietsen gestolen, ruim drie keer zo veel als in Rotterdam.

Verzekeraars

Uit navraag bij vijf grote verzekeringsmaatschappijen komt naar voren dat wie in Amsterdam op een Vespa rijdt, zich erbij neer moet leggen dat de scooter op enig moment wordt gestolen. Dat blijkt uit navraag naar de polissen van Unigarant, Univé, ANWB, Centraal Beheer en Meeùs Verzekeringen.  Een van de verzekeraars meldt dat 95%  van de Amsterdamse Vespa’s binnen vijf jaar wordt opgegeven als gestolen.  Diegene die een scooter tegen diefstal verzekeren, betalen in vijf jaar aan premie ongeveer de nieuwwaarde van de scooter. Ook scooters van Piaggio zijn volgens de verzekeraars populair onder dieven.

Beveiliging

Er bestaan  GPS Track en Trace Systemen  die je los in je buddy van je scooter kan leggen, zoals bijvoorbeeld de   Spotter GPS Tracker, deze verhoogt het terugvindpercentage aanzienlijk. Mocht de scooter worden gestolen, krijg je een bericht en kan je online zien waar de scooter is.

« Terug

Kies uw taal

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding