Kies een beveiligd GPS horloge

Kies een beveiligd GPS horloge

Eind 2017 werd al bekend dat sommige GPS horloges te hacken zijn en dat de locatie van de drager van het GPS horloge achterhaald kan worden. Daarnaast is het mogelijk om te bellen en kunnen wildvreemden het horloge afluisteren. Kies daarom altijd voor een goed beveiligd GPS horloge.

 

Beveiligingslek

Door een beveiligingslek in GPS horloges van verschillende fabrikanten is het mogelijk om kinderen real-time te volgen en af te luisteren. Pen Test Partners ontdekte dit probleem bij miSafes, maar nog 53 andere merken lijken er last van te hebben. Dit komt doordat de informatie niet versleuteld wordt verstuurd.

 

Versleutelde verbinding

Om ervoor te zorgen dat de informatie van uw dierbaren niet in handen van onbekenden komt, hecht Spotter veel waarde aan de veiligheid en privacy van de gebruikers. Alle data wordt verstuurd via een versleutelde VPN-verbinding (Virtual Private Network) naar de servers van Spotter B.V. Deze servers worden gehost bij een hoogwaardig data center welke onder ISO9001 / ISO 14001/ ISO 27001 en NEN 7510 werkt. Dit betekent dat alle data streng beveiligd wordt en niet door derden inzichtelijk zijn. Alle data blijft in beheer van Spotter B.V. en wordt niet beschikbaar gesteld voor commerciële doeleinden. Daarnaast zijn locatiegegevens niet gekoppeld aan persoonsgegevens van de drager of aan de gegevens van de accountbeheerder. Met deze informatie over de gegevensbescherming willen wij duidelijk maken hoe zeer wij ons inzetten voor veiligheid en betrouwbaarheid en de waarborging van de privacy van onze gebruikers.

 

Advies

Het totaal aantal kwetsbare GPS horloges bedraagt naar schatting meer dan één miljoen. Ouders krijgen het advies om goed te kijken naar de beveiliging van GPS trackers. Amazon en eBay zijn inmiddels gestopt met het verkopen van GPS horloges die niet veilig zijn.

« Terug

Deel deze pagina