Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Taal

Huisdieren steeds vaker spoorloos na jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling slaan ieder jaar steeds meer huisdieren op de vlucht voor het knalvuurwerk dat wordt afgestoken. Deze jaarwisseling werden maar liefst zo’n 600 honden en katten als vermist opgegeven bij Amivedi (het meldpunt voor vermiste huisdieren).

Er werden op 31 december 353 huisdieren aangemeld, dit is een verdubbeling ten opzichte van een normale decemberdag. Daar kwamen op 1 januari 2016 nog eens 263 meldingen bovenop. Ruim 200 honden en bijna 400 katten gingen ervandoor. Nog nooit sloegen zoveel honden op de vlucht. Hartverscheurende zoektochten naar de weg gesnelde huisdieren zijn het gevolg.

Overlevingsstand

Door al het vuurwerk zijn honden zenuwachtiger dan normaal en kan er “kortsluiting” in het hoofd ontstaan. Honden schieten na dit soort traumatische ervaringen in een overlevingsmodus, trekken zich terug en herkennen zelfs hun baas niet. Zo zijn er nog meer voorbeelden van honden die sinds de jaarwisseling spoorloos zijn.

Voorkomen

Er bestaan GPS trackers voor honden. Zo kan er voorkomen worden dat huisdieren vermist raken. Deze GPS trackers zijn makkelijk aan een halsband te bevestigen. Via een online account en app. kunnen de huisdieren in de gaten gehouden worden. Op deze manier raken baasjes hun huisdier nooit meer kwijt, dat voorkomt een hoop onrust.

« Terug

Kies uw taal

De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding