Kies uw taal

Hoe kies je nu een goede school voor je kind uit?

Hoe kies je nu een goede school voor je kind uit?

Nederland telt dit jaar 130 excellente scholen. Deze scholen mogen zich de komende 3 jaar ‘excellent’ noemen. Onder deze scholen valt het basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs. Zuid-Holland blinkt  uit met maar liefst 26 excellente scholen, gevolgd door Noord-Holland met 21 scholen. Ook Gelderland (20) en Noord-Brabant (23) mogen trots zijn.

Excellente school

Maar wat houdt een excellente school nu eigenlijk in? Nou in ieder geval is van een excellente school de onderwijskwaliteit van goed niveau. Verder kunnen zij zich nog onderscheiden van andere scholen door uit te blinken op een bepaald gebied. Denk hierbij aan een speciale manier van lesgeven of innovatief onderwijsaanbod.

De schoolkeuze

Natuurlijk is de kwaliteit van de school van je kind belangrijk. Maar wat is een goede school eigenlijk? En wat is de beste school voor jouw kind?
Want wat voor het ene kind goed is, is juist voor een ander kind niet het beste. Daarom is het verstandig je zoveel en zo goed mogelijk te laten informeren. Dat is de basis om  samen met je kind te kunnen bepalen welke school het meest geschikte is voor hem of haar. . Om makkelijker de informatie te kunnen vergaren heeft Spotter voor je de meest handige websites op een rijtje gezet:

http://www.10.000scholen.nl

http://www.scholenkeuze.nl

http://www.scholenkaart.nl

http://www.scholenopdekaart.nl

http://www.schoolwijzer.amsterdam.nl

http://www.OCO.nl

 http://www.onderwijsconsument.nl

http://www.onderwijsinspectie.nl/excellentescholen/

« Terug
De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding