Op werkdagen besteld voor 15:00 uur dezelfde dag verstuurd • 14 dagen recht op retour en 2 jaar garantie
Zakelijk bestellen Taal
gps tracker katten vuurwerk

Hoe houd je je kat in de tuin bij vuurwerk?

Voor veel diereneigenaren komt na  ‘the most wonderful time of year’ vaak een periode waar juist tegenop wordt gezien. Oud & nieuw en de dagen die hier aan vooraf gaan, zijn voor veel honden en katten de dagen die ze door vuurwerk liever binnen doorbrengen. Maar wil uw kat toch naar buiten toe?  Dan hebben wij wat tips.

De meeste katten vinden het heerlijk om de wijk te verkennen. En nu het vuurwerk zijn opmars alweer flink aan het maken is, vind u het zelf waarschijnlijk ook fijner als de kat in de buurt is of u in ieder geval weet waar hij/zij is. We geven u  u een aantal opties. 

Beschermnet

Het is mogelijk om een  beschermnet over uw buitenruimte te spannen. U voorkomt zo dat uw kat uit de tuin kan en er kunnen geen andere dieren de tuin in. Deze methode is erg geschikt voor een kleine tuin of voor een balkon. U kunt dit zelf monteren, maar u kunt het ook op maat laten maken.

Buitenren

Heeft u een wat grotere tuin? Dan is een ren een goede optie. Deze kunt u helemaal naar uw eigen grootte en smaak maken. Er zijn veel verschillende materialen die u kunt gebruiken, maar zorg er wel voor dat de buitenkant bestaat uit stevig fijnmazig gaas. Heeft u er al eens over nagedacht om  een deel van een tuinhuisje om te bouwen tot een kattenverblijf? Het is natuurlijk ook mogelijk om een kant en klare ren te kopen.

Kattenschrikdraad

Misschien voelt u zich bij deze optie wat minder prettig, maar kattenschrikdraad zorgt ervoor dat uw kat snel leert. En dan is hoeft u zich hier geen zorgen meer om te maken.  Met schrikdraad wordt een elektrische impuls afgegeven aan de draad die u rond de schutting spant. Als uw kat (of ander dier) tegen de draad aanlopen wordt er een kleine  impuls afgegeven waardoor uw kat en andere katten uit de buurt blijven.

Kattenstrips

Een van de meest dierenvriendelijke opties is de kattenstrip. Het geeft geen impuls af, het is geen groot net in de tuin, maar juist een lage puntige strip op de onderdelen waar uw kat uit de tuin zou kunnen. Een kattenstrip is een simpel systeem dat ervoor zorgt dat katten geen grip krijgen.  

GPS tracker voor katten

En wilt u uw kat toch zoveel mogelijkheid geven? Dan is de katten GPS tracker de beste oplossing. De kleine GPS tracker wordt bevestigd aan de  halsband en houdt u via uw telefoon  op de hoogte van de locatie van uw huisdier. Door zones in te stellen, krijgt u zelfs meldingen zodra uw kat een zone in of uit gaat. Ideaal als u uw kat in de buurt wilt houden, nu er weer zoveel vuurwerk wordt afgestoken.

« Terug

Kies uw taal