Kies uw taal

Kind buitenspelen met Spotter
Buitenspelen maakt kinderen sterker en socialer

Buitenspelen maakt kinderen sterker en socialer

Kinderen die de ruimte krijgen om lekker te kunnen ravotten staan sterker in hun schoenen. Iedere dag, lekker buiten spelen dat wil toch iedereen?   Doordat kinderen meer vrij gelaten worden kunnen ze beter conflicten oplossen en herkennen ze ook beter de emoties van hun speelmaatjes. Onderzoek van de universiteiten in Leiden en Lissabon wees uit dat het goed is voor kinderen om buiten te spelen. Tijdens het buitenspelen leren kinderen communiceren met leeftijdgenootjes en onderlinge problemen op te lossen.

Hoe meer vrijheid en tegelijkertijd veiligheid?

Om ervoor te kunnen zorgen dat kinderen zich kunnen blijven ontwikkelen is het advies om ze meer buiten te laten spelen, als ouder brengt dit uiteraard de nodige zorgen met zich mee. Vroeger  ging veiligheid over losse stoeptegels op het schoolplein of uitkijken in het verkeer. Tegenwoordig gaat  meer dan  de helft van de meldingen om psychisch en fysiek geweld, waaronder  pesten. De Spotter GPS Tracker kan hier in een oplossing bieden. Dit blijkt niet alleen al uit bestaande onderzoeken, maar ook uit de ervaringen en bevindingen van klanten van Spotter komt dit sterk naar voren. Een Spotter geeft een kind meer vrijheid & veiligheid en brengt rust bij de ouders.

« Terug
De websites van Spotter maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding